Incendiu puternic la un incinerator de deșeuri medicale de lângă Ploiești! Primele ipoteze sunt că focul a fost pus de o mână criminală

S-a reaprins focul la incineratorul de la Brazi
S-a reaprins focul la incineratorul de la Brazi

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri dimineaţă, în incinta unui incinerator de deşeuri medicale, SC ECO BURN SRL,  din Brazi, lângă Ploieşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. 

ISU Prahova a anunţat că incendiul a cuprins o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi dar şi că în zonă a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care pompierii iau în calcul posibilitatea să existe o persoană să fi fost surprinsă în interior.  

În ultimele luni, deţinătorii incineratorului a fost amendaţi de mai multe ori din cauză că nu respectă normele în vigoare iar în prezent are activitatea suspendată. 

 Incineratorul deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011, cu obiect de activitate hală incinerator deşeuri periculoase.

Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s- au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţionau şi diminuarea gabaritului căilor de evacuare  prin amplasarea de pubele la intrarea în hală.

„În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deşeurilor existente. Incendiul este încă în desfăşurare. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT”, a scris Garda de Mediu Prahova pe Facebook. 

Peste 50 de pompieri acţionează, însă acţiunea este foarte dificilă, întrucât plafonul halei s-a prăbuşit.

Incineratorul este amplasat pe o platformă industrială din apropierea rafinăriei de la Brazi, la câţiva kilometri de Ploieşti, iar în ultima perioadă a fost amendat de mai multe ori din cauza încălcării legii şi nerespectării legislaţiei privind această activitate. De altfel, în prezent, activitatea unităţii este sistată. Un alt incendiu a avut loc în aceeaşi zonă în urmă cu câteva luni, însă nu in interior, ci în curtea incineratorului.

Anchetatorii  merg  pe  varianta de mână  criminală, iar  în  interior a fost găsit un angajat, aflat în afara orelor de  program, care s-a sinucis. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

brazideseuri medicalefumincendiu puternicincineratorploiesti
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes