Incendiu URIAȘ la cel mai mare depozit de anvelope din lume – VIDEO

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume, situat în localitatea Al Sulaibiya, din Kuweit, a luat foc, marți. Dimensiunea incendiului este uriașă, acesta fiind vizibil din satelit. Incendiul nu a fost stins nici până astăzi, răspândindu-se rapid și îngrijorând activiștii de mediu.

Depozitul conține peste 50 de milioane de anvelope uzate, iar problemele de mediu pot fi uriașe. În filmulețele postate pe internet se poate vedea cum un fum gros și extrem de negru se ridică dintr-o mare de anvelope.

Pericolele sunt imense, spun ecologiștii, pentru că aerul se poluează și devine toxic din cauza substanțelor degajate.

Conform informațiilor locale, în depozitul care are peste 600 de mii de metri pătrați sunt stocate peste 52 de milioane de anvelope.

Incendiul eliberează în atmosferă nori imenși de fum negru, iar ecologiștii trag un semnal de alarmă privind substanțele toxice eliberate în cantități uriașe în atmosferă.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anvelope uzateincendiu anvelopeincendiu cauciucurikuweit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes