Începe admiterea pentru 50 de studenți la medicină, în Ploiești! S-a deschis drumul pentru a transforma Spitalul Județean de Urgență Ploiești ”Dr. Constantin Andreoiu” în Spital Clinic Universitar

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti va avea o secţie la Ploieşti, unde vor fi pregătiți, începând din toamnă, 50 de studenți. În virtutea acestui parteneriat dintre Consiliul Județean Prahova și UMF Carol Davila, Spitalul județean de Urgență va deveni spital clinic universitar, ceea ce va face mai ușoară recrutarea de medici.

Această colaborare importantă are două implicaţii majore pentru comunitatea din Prahova: pe de o parte, universitatea va organiza, în acest an, admitere pentru 50 de studenţi la medicină în Ploieşti, iar pe de altă parte, s-a deschis drumul pentru a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ‘Dr. Constantin Andreoiu’ în Spital Clinic Universitar.

,,Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” a lansat concursul de admitere din luna septembrie la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (studii universitare de licență, 4 ani) – Program Asistență Medicală Generală – Extensia #Ploiești. Acest lucru a fost posibil în baza parteneriatului încheiat, în primăvara acestui an, de Consiliul Județean Prahova, Spitalul Județean de Urgență Ploiești și UMF „Carol Davila”. Înființarea unei secții a UMF „Carol Davila” la Ploiești este un pas important în rezolvarea deficitului de medici din Prahova, contribuind la creșterea calității serviciilor medicale oferite populației.

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a afirmat: “Continuăm investițiile în sistemul de sănătate din Prahova și sperăm că, începând de anul viitor, vom avea mai mulți studenți la secția UMF „Carol Davila” din Ploiești.” a anunțat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iulian dumitrescumedicina ploiesti
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes