Educatie

Începe un nou an școlar. Avertisment Emilian Imbri: ”Copiii sunt ca un burețel de viruși”

Sezonul virozelor se apropie, școlile ar urma să se redeschidă în curând și mulți specialiști anticipează scenarii negative. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din București, crede că este nevoie de mare atenție cu privire la problema redeschiderii anului școlar.

Medicul atenționează asupra faptului că tinerii, în special copiii de gimnaziu, clase primare și grădiniță, au o contagiozitate a virusului mult mai mare decât la adulți. Astfel, pot infecta persoanele vârstnice, ceea ce ar însemna ca din toamnă, numărul de cazuri să explodeze:

”Începe noul an școlar și recomand totuși să se mai gândească cei care răspund de redeschiderea unităților de învățământ. S-a dat posibilitatea ca la nivel local să se hotărască cum să se procedeze. Copiii sunt un izvor de infecție destul de serios, având în vedere că aceștia au o încărcătură virală mai mare decât adulții. Ei nu fac forme grave ale bolii, afecțiuni care să sperie, dar sunt ca un burețel de viruși și pot transmite foarte ușor (n.r. – virusul). Chiar un specialist cu care colaborăm a comunicat medicilor infecționiști acest lucru, în urma unor cercetări”, a declarat Emilian Imbri pentru B1.ro.

Distanțarea fizică este imposibil de păstrat între copii, este convins medicul Emilian Imbri:

„Cum să ții un copil despărțit de colegul său de bancă? Mai bine încerci să pui un singur copil în bancă decât să crezi că vei reuși să păstrezi distanța. E nevoie de o gândire matură a unor profesori, epidemiologi, psihoterapeuți, care să pregătească acest început de an, chiar dacă va necesita puțin mai mult timp, poate”, a punctat Imbri pentru B1.ro.

Alte știri de interes

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Marcel Ciolacu vede deschiderea şcolilor ”un dezastru” și cere din nou demisia ministrului Anisie

Gloria Pascu

Transport gratuit pentru elevi, începând de azi

Mihnea Tudor

Scrisoare deschisă profesorilor din Universitatea București: Sunteți în vârstă și vă e frică de virus? Noi suntem tineri și ne e frică de viitor. UniBuc, ”o batjocură la cel mai înalt nivel”

Mihnea Tudor

Arafat: Se cere fermitate față de elevi. Nu porți mască, ieși afară!

Gloria Pascu

Patriarhul Daniel, mesaj pentru părinți și cadre didactice, înainte de începerea școlii

Gloria Pascu

Monica Anisie: Sunt 836 de şcoli cu toalete în curte. Pentru mine înseamnă ”foarte multe”

Mihnea Tudor

Alegerile locale și deschiderea școlilor. Precizări despre amânare, de la Raed Arafat

Mihnea Tudor

Gabriela Szabo nu este de acord cu voucherele copiilor pentru sport. Ce soluții practice susține

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »