Incident violent între un PSD-ist şi un liberal în sediul BEC Focşani – VIDEO

Bogdan Matişan mimând că e lovit în Biroul Electoral Focșani
Bogdan Matişan mimând că e lovit în Biroul Electoral Focșani

Un incident petrecut la Biroul Electoral de Circumscripţie Focşani a fost reclamat de către membrii PNL Vrancea, care acuză că un candidat PSD, fost viceprimar al Focşaniului, a sechestrat şi agresat un liberal care verifica listele de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la Primăria Focşani, Cristi Misăilă. Liberalii afirmă că reprezentaantul PNL nu a ripostat agresiunii, întrucât într-o mână avea telefonul, cu care filma, iar cealaltă mână era în ghips.

PNL Vrancea susţine, într-un comunicat, că incidentul dintre social democratul Bogdan Matişan şi liberalul Cristi Irimia s-ar fi produs în sediul Biroul Electoral de Circumscripţie Focşani, sub privirile preşedintelui BEC Focşani, judecător Loredana Arhip.

Conform comunicatului, reprezentantul Partidului Social Democrat Vrancea în BEC Focşani, Bogdan Emilian Matişan, ”l-a lipsit de libertate în mod nelegal, reţinându-l contra voinţei sale în incinta încăperii pe Cristi Irimia, împuternicit de către PNL Vrancea să consulte lista susţinătorilor candidatului PSD la Primăria Focşani, Cristi Valentin Misăilă”.

Ulterior, spun liberalii, Bogdan Emilian Matişan l-a lovit peste braţ pe reprezentantul PNL când acesta îl filma.

https://www.facebook.com/cristi.irimia/videos/3504683652915861/

”Matişan a fost deranjat de semnăturile în neregulă descoperite de Cristi Irimia în momentul consultării listei semnăturilor pentru susţinerea lui Misăilă şi în urma unor telefoane şi presiuni a reuşit să o determine pe judecătoarea Loredana Arhip să nu îi mai permită reprezentantului nostru consultarea integrală a listelor de susţinători ai candidaţilor PSD. Iniţial, reprezentantul PNL primise acordul pentru consultarea listelor, chiar din partea judecătoarei Arhip, PNL Vrancea fiind operator de date cu caracter personal.”, transmit liberalii.

În urma incidentului, liberalul Cristi Irimia a anunţat că va face plângere penală împotriva fostului viceprimar Bogdan Matişan, acuzând faptul că a fost lipsit de libertate şi agresat.

”Facem precizarea că reprezentantul nostru filma cu mâna dreaptă, iar mâna stângă o are în ghips, în această situaţie orice acuzaţie îndreptată împotriva reprezentantului nostru fiind hilară. Totodată, PNL Vrancea va sesiza Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea cu privire la semnăturile posibil falsificate descoperite în dosarul candidatului PSD Cristi Misăilă.”, transmite PNL Vrancea.

De altfel, candidatura primarului Focşaniului, Cristi Misăilă, propus de Partidul Social Democrat pentru un nou mandat, cu susţinerea Pro România, a fost contestată de liberali, care reclamă că în dosarul său de candidat figurează un domiciliu fictiv.

În plângerea adresată Judecătoriei Focşani de Nicu Tănase, preşedintele PNL Focşani, se arată nu sunt respectate condiţiile cu privire la dovada domiciliului pe raza unităţii administrative teritoriale unde candidează. Mai exact, Cristi Misăilă figurează în cartea de identitate cu domiciliul la locuinţa ANL pe care a avut-o în Focşani până în anul 2018, când a renunţat la ea şi a predat-o primăriei. Cel puţin aşa cred liberalii, care totuşi nu sunt siguri dacă Misăilă şi-a schimbat sau nu domiciliul în buletin între timp. Primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, spune însă că documentul său de identitate este în regulă, totul fiind doar manevre politice.

Constestaţia depusă la Judecătoria Focşani va fi judecată, cel mai probabil, în cursul zilei de vineri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bataia focsanibataie bec focsanibataie focsanibataie psd cu pnlincident violent focsaniliberal sechestratmatisan sechestrare irimia
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes