Administrație locală Recomandate

Incident violent între un PSD-ist şi un liberal în sediul BEC Focşani – VIDEO

Bogdan Matişan mimând că e lovit în Biroul Electoral Focșani
Bogdan Matişan mimând că e lovit în Biroul Electoral Focșani

Un incident petrecut la Biroul Electoral de Circumscripţie Focşani a fost reclamat de către membrii PNL Vrancea, care acuză că un candidat PSD, fost viceprimar al Focşaniului, a sechestrat şi agresat un liberal care verifica listele de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la Primăria Focşani, Cristi Misăilă. Liberalii afirmă că reprezentaantul PNL nu a ripostat agresiunii, întrucât într-o mână avea telefonul, cu care filma, iar cealaltă mână era în ghips.

PNL Vrancea susţine, într-un comunicat, că incidentul dintre social democratul Bogdan Matişan şi liberalul Cristi Irimia s-ar fi produs în sediul Biroul Electoral de Circumscripţie Focşani, sub privirile preşedintelui BEC Focşani, judecător Loredana Arhip.

Conform comunicatului, reprezentantul Partidului Social Democrat Vrancea în BEC Focşani, Bogdan Emilian Matişan, ”l-a lipsit de libertate în mod nelegal, reţinându-l contra voinţei sale în incinta încăperii pe Cristi Irimia, împuternicit de către PNL Vrancea să consulte lista susţinătorilor candidatului PSD la Primăria Focşani, Cristi Valentin Misăilă”.

Ulterior, spun liberalii, Bogdan Emilian Matişan l-a lovit peste braţ pe reprezentantul PNL când acesta îl filma.

Incidente regretabile, din păcate, astăzi la BEC Focșani. Am fost lipsit de libertate în mod nelegal de către reprezentantul PSD în BEC, Bogdan Emilian Matișan, care m-a și lovit în timp ce-l filmam. Precizez că am mâna stângă în ghips (este ruptă), iar cu mâna dreaptă filmam în momentul în care Matișan susține, în mod mincinos, că eu l-am agresat! Totul s-a întâmplat după ce am găsit mari nereguli în lista susținătorilor candidatului PSD la Primărie, Cristi Misăilă! PS: Am avut acceptul președintelui BEC Focșani, doamna judecător Loredana Arhip, să consult listele de semnături ale candidatului PSD, însă la presiunile lui Matișan doamna judecător nu mi-a mai permis să finalizez consultarea listelor.

Publicată de Cristi Irimia pe Joi, 20 august 2020

”Matişan a fost deranjat de semnăturile în neregulă descoperite de Cristi Irimia în momentul consultării listei semnăturilor pentru susţinerea lui Misăilă şi în urma unor telefoane şi presiuni a reuşit să o determine pe judecătoarea Loredana Arhip să nu îi mai permită reprezentantului nostru consultarea integrală a listelor de susţinători ai candidaţilor PSD. Iniţial, reprezentantul PNL primise acordul pentru consultarea listelor, chiar din partea judecătoarei Arhip, PNL Vrancea fiind operator de date cu caracter personal.”, transmit liberalii.

În urma incidentului, liberalul Cristi Irimia a anunţat că va face plângere penală împotriva fostului viceprimar Bogdan Matişan, acuzând faptul că a fost lipsit de libertate şi agresat.

”Facem precizarea că reprezentantul nostru filma cu mâna dreaptă, iar mâna stângă o are în ghips, în această situaţie orice acuzaţie îndreptată împotriva reprezentantului nostru fiind hilară. Totodată, PNL Vrancea va sesiza Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea cu privire la semnăturile posibil falsificate descoperite în dosarul candidatului PSD Cristi Misăilă.”, transmite PNL Vrancea.

De altfel, candidatura primarului Focşaniului, Cristi Misăilă, propus de Partidul Social Democrat pentru un nou mandat, cu susţinerea Pro România, a fost contestată de liberali, care reclamă că în dosarul său de candidat figurează un domiciliu fictiv.

În plângerea adresată Judecătoriei Focşani de Nicu Tănase, preşedintele PNL Focşani, se arată nu sunt respectate condiţiile cu privire la dovada domiciliului pe raza unităţii administrative teritoriale unde candidează. Mai exact, Cristi Misăilă figurează în cartea de identitate cu domiciliul la locuinţa ANL pe care a avut-o în Focşani până în anul 2018, când a renunţat la ea şi a predat-o primăriei. Cel puţin aşa cred liberalii, care totuşi nu sunt siguri dacă Misăilă şi-a schimbat sau nu domiciliul în buletin între timp. Primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, spune însă că documentul său de identitate este în regulă, totul fiind doar manevre politice.

Constestaţia depusă la Judecătoria Focşani va fi judecată, cel mai probabil, în cursul zilei de vineri.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, depus de câțiva parlamentari PSD

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Băsescu, anunț despre retragerea din cursa pentru Primărie. Acum nu mai este căpitan de vas, ci… aeronavă

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Băsescu: Eu îi cer demisia lui Cioloş din politică pentru modul în care a desfiinţat doi şi un sfert şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »