Incredibil! În Suedia, 1000 de cadre medicale, vaccinate anti-COVID cu ser ținut la o temperatură necorespunzătore. Încă nu se cunosc consecințele

O doctoriță de 32 de ani, din Vâlcea, paralizie facială temporară, după rapelul cu vaccin Pfizer
O doctoriță de 32 de ani, din Vâlcea, paralizie facială temporară, după rapelul cu vaccin Pfizer

Aproximativ 1.000 de persoane din Suedia au primit doze de vaccin anti-COVID-19, produs de Moderna, care fuseseră păstrate, pe durata transportului, la o temperatură necorespunzătoare, potrivit Reuters.

Aproximativ 20% din cantitatea de. vaccin livrată Suediei de Moderna, respectiv 2100 de doze de vacci, au fost păstrate, pe durata transportului, la o temperatură mai scăzută decât cea recomandată. Potrivit Apoteket, donzele rămase neadministrate vor fi păstrate până se va stabili dacă au fost compromise.

Toţi cei care au primit dozele respective sunt profesionişti din sănătate.

‘Conform evaluării preliminare a autorităţii sanitare suedeze, nu există niciun indiciu că dozele transportate la o temperatură prea scăzută implică vreun risc pentru sănătate’, a comunicat Apoteket printr-un email.

Autoritatea sanitară şi agenţia de supraveghere farmaceutică investighează acest caz, a precizat purtătorul de cuvânt al Apoteket, Magnus Frisk.

‘Un lucru pe care trebuie să-l ştim este dacă dozele de vaccin deja administrate îşi vor face efectul’, a adăugat el.

Frisk a mai spus că agenţiile au contactat compania Moderna pentru informaţii suplimentare despre efectul dozelor păstrate la o temperatură prea scăzută şi a afla dacă oamenii care au primit aceste doze trebuie vaccinaţi din nou.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

1000 cadre medicalesuediatemperatura necorespunzatoarevaccin anti covid
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes