Incredibil! Secretarul de Stat Andreea Moldovan, despre funcționarul misterios care a întârziat plata vaccinatorilor: “Nu știu cine este acea persoană”

Incredibil! Secretarul de Stat Andreea Moldovan, despre funcționarul misterios care a întârziat plata vaccinatorilor: “Nu știu cine este acea persoană”
Incredibil! Secretarul de Stat Andreea Moldovan, despre funcționarul misterios care a întârziat plata vaccinatorilor: “Nu știu cine este acea persoană”

Se pare că nimeni din Ministerul Sănătății nu cunoaște identitatea  funcționarului din vina căruia s-a întârziat, timp de două luni, cu plata  personalului din centrele de vaccinare. După  ce ministru Sănătății, Vlad  Voiculescu, a declarat că nu din vina  lui  nu s-a  făcut plata, ci din a  unui funcționar, marți seara, la B1 TV, secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat că nu știe cine este acel funcționar.

Andreea Moldovan a mai spus că plata personalului medical din centrele de vaccinare anti-COVID-19 se face retroactiv. Demnitarul susține că „există o latență mare în orice se întâmplă”, precum și că nu știe la cine făcea referire ministrul Vlad Voiculescu atunci când a precizat că solicitarea către Ministerul Finanțelor a fost înaintată abia marți, din cauza unui funcționar din Ministerul Sănătății.

Iată însă, că nimeni nu pare a ști cine este funcționarul misterios. 

 „Ce pot să vă spun este că există o latență mare în orice se întâmplă. Nu pot să vă dau date exacte despre partea financiară pentru că efectiv nu o stăpânesc, nici în plan personal, nici în plan al ministerului, dar ce pot să afirm cu siguranță este că plata se face retroactiv, din momentul în care medicii și personalul medical din centrele de vaccinare au început să își desfășoare activitatea”, a declarat Andreea Moldovan.

Întrebată dacă nu cumva acest episod slăbește încrederea în derularea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, demnitarul a afirmat: „Nu cred. Practic, activitatea în centrele de vaccinare chiar s-a desfășurat bine și oamenii care lucrează acolo sunt oameni care s-au dus pentru că doresc să ajute și, bineînțeles, pentru că doresc să aibă un venit suplimentar, dar cred că pe prim-plan stă corectitudinea fiecăruia dintre cei care lucrează acolo. Nu mi-aș pune niciun fel de dubii față de acest aspect, sincer”.

Întrebată dacă trebuie tras la răspundere funcționarul respectiv din Ministerul Sănătății, despre care Vlad Voiculescu spune că trebuia să semneze solicitarea către Ministerul Finanțelor și să o dea mai departe, Andreea Moldovan a declarat: „Cu siguranță, se vor lua măsuri. Nu știu să vă spun ce fel de măsuri. Sinceră să fiu, chiar dacă pare greu de crezut, nu știu cine este acea persoană, pentru că sunt atât de prinsă în partea mea, încât nu mai apuc să văd și alte aspecte, dar sunt niște lucruri care sunt regretabile și care îi dor pe mulți alți oameni, și atunci cu siguranță se vor lua măsurile instituționale necesare”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

andreea moldovan functionar MS ministerul sanatatii neplata vaccinatori nu stie cine este functionarul care a intarziat plata vaccinatorilor secretar de stat
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes