Incursiune de poveste în “Țara viei și a vinului”

Incursiune de poveste în "Țara viei și a vinului". Sursa foto: Kanal D
Incursiune de poveste în "Țara viei și a vinului". Sursa foto: Kanal D

“ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 15:00, într-o incursiune de poveste pe drumul podgoriilor vrâncene. Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, vom descoperi un loc de poveste din “țara viei și a vinului”, cum e supranumit Vrancea, județul cu cele mai întinse podgorii din România. Alături de roventurieni vom participa la o veritabilă lecție de turism viticol, pe aceste meleaguri pline de istorie și binecuvântate cu pământ roditor, dar nu vor lipsi nici degustările inedite, specifice zonei.

Mergem, așadar, pe urmele lui Bachus, în “țara viei și-a vinului”, cum e supranumită Vrancea, pe bună dreptate, din moment ce aici se află cea mai mare suprafață cultivată cu viță de vie din întreaga Românie. Panciu e cel mai mare producător de vin iar aici, la Țifești, este ce mai întinsă podgorie din regiune. Aici muncesc mulți localnici, zona este în continuă dezvoltare, iar tururile culinare și degustările de vin organizate la domeniile Panciu sunt la mare căutare. Din gospodărie, direct în farfurie. Aceste este conceptul prin care multe dintre produsele tradiționale vrâncene ajung pe mesele oaspeților, la Țifești, alături de paharul de vin potrivit.

Cultura vinului e din ce în ce mai apreciată de români, iar turismul oenologic prinde, astfel, și la noi, rădăcini. O inedită propunere, venita din partea gazdelor ”ROventura”, ne oferă o altă degustare, în premieră. Poate că mai sunt ospețe fără vin, dar oțetul cu siguranță nu lipsește de pe mesele românilor, așa că incursiunea acesta în lumea licorilor dulci-acrișoare se va dovedi a fi una fantastică. Vizităm prin intermediul roventurienilor fabrica de îmbuteliere a sucurilor naturale, pentru ca apoi să ne alăturăm unui ultim turnir culinar în Raiul de la Panciu.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

calatorie vranceatara viei si a vinuluitara vinuluivrancea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes