Incursiune de poveste în Ținutul Buzăului, la “ROventura”

Incursiune de poveste în Ținutul Buzăului, la "ROventura"
Incursiune de poveste în Ținutul Buzăului, la "ROventura"

“ROventura” ne invita, sambata aceasta, incepand cu ora 15.00, sa descoperim Tinutul Buzaului, cu toate minunile naturale demne de patrimoniul UNESCO, dar si activitatile de agrement care atrag, anual, mii de turisti.

Toamna este momentul ideal pentru a surprinde culorile fascinante ale naturii si unul dintre locurile ideale pentru a face acest lucru este Valea Buzaului, o alegere inspirata atat pentru iubitorii naturii, cat si pentru cei dornici de adrenalina.

George Mihai si Andreea Stravoiu, gazdele emisiunii, au pornit intr-o noua aventura, de aceasta data in țara Bascilor, situata la poalele Penteleului. Cei doi calatori nu puteau rata cea mai intensa aventura din zona; raftingul, un sport care si in tara noastra are din ce in ce mai multi adepti. Cu adrenalina la cote maxime, roventurienii s-au lasat purtati de curentii raului Buzau, considerat singurul rau sfant din tara.

Pentru amatorii de istorie si legende, George si Andreea au descoperit unul dintre cele mai interesante obiective turistice din acest tinut, un taram ce acum milioane de ani era fundul marii Tethys si care poarta cu el povesti extraordinare, Babele de la Ulmet. Cu fiecare formă pe care o descoperi, ciudata sau interesanta, trovanții de la Ulmet te fac sa te miri și sa te indragostesti de aceasta zona mai putin cunoscuta. Pietrele cu forme si denumiri ciudate, Balena sau Coloana, lasa impresia unui loc desprins parca din zorii Terrei, cand natura reuşea sa creeze primele sale forme de viata.

Fie ca esti iubitor al naturii, al sporturilor extreme, cautator de legende sau gurmand, Tinutul Buzaului este o alternativa de vacanta pe care merita sa o traiesi macar o data in viata.

Nu ratati sambata aceasta o noua editie “ROventura”, pentru a afla, alaturi de George si Andreea, care sunt cele mai incitante activitati, incepand cu ora 15.00, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Kanal Droventuratinutul buzaului
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes