Indemnizaţii de gratitudine acordate prin OUG invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război

Indemnizaţii de gratitudine acordate prin OUG invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război
Indemnizaţii de gratitudine acordate prin OUG invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război

Indemnizaţia de gratitudine a fost introdusă de Guvernul Cîțu, printr-o Ordonanță de Urgență, și se va cumula cu indemnizaţia de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război. Valoarea acesteia este una semnificativă, ajungând la 2690 de lei lunar, neimpozabili. Sunt 2.521 de beneficiari!


Indemnizaţia de gratitudine a fost introdusă de Guvernul Cîțu, printr-o Ordonanță de Urgență, și se va cumula cu indemnizaţia de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război. Valoarea acesteia este una semnificativă, ajung la 2690 de lei lunar.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o Oordonanţă de Urgenţă pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. Pentru anul în curs, valoarea acesteia este de 2.690 lei lunar.

Indemnizația de gratitudine este neimpozabilă

Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata. Pentru anul în curs, indemnizaţia va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Indemnizaţia de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizaţia de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război.

”Acordarea acestei indemnizaţii de gratitudine reprezintă o formă prin care statul român îşi exprimă recunoştinţa, respectul şi admiraţia faţă de cei care şi-au pus viaţa în slujba ţării, precum şi o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari”, a mai transmis Ministerul Apărării.

În România, conform evidenţelor oficiale, există un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

indemnizatie de gratitudine indemnizatii invalizi indemnizatii vaduve de razboi indemnizatii veterani
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes