Indonezia: S-a născut un elefant dintr-o specie aflată în pericol de dispariţie

Elefanţi de Sumatra
Elefanţi de Sumatra

Un elefant dintr-o specie aflată în pericol de dispariţie s-a născut în Indonezia


O femelă de elefant de Sumatra (o specie aflată în pericol critic) a dat naştere unui pui într-o pădure protejată din Indonezia, a informat miercuri Agenţia naţională pentru protecţia speciilor aflate în pericol, citată de AFP.

Elefant de Sumatra

În prezent, în sălbăticie mai trăiesc circa 2.000 de elefanţi de Sumatra, însă despăduririle continuă să le reducă semnificativ habitatul natural. Naşterea acestui elefant în nordul Insulei Sumatra era aşteptată de către angajaţii Agenţiei, care monitorizau de ceva vreme femela de elefant. Sexul puiului, în vârstă de circa o săptămână, nu a fost încă determinat.

‘Puiul este păzit constant de mama sa şi de către doi alţi adulţi’, a indicat agenţia indoneziană menţionată. Naşterea acestui pui survine în contextul în care zeci de elefanţi au fost descoperiţi morţi în Sumatra anul trecut, printre care un elefant căruia îi lipseau colţii, alături de un pui de 11 luni. Majoritatea au fost omorâţi de oameni, potrivit responsabililor care se ocupă de protecţia speciilor ameninţate.

Citeste si:

  • [relink id=”1246″]
  • [relink id=”1022″]
  • [relink id=”913″]
  • [relink id=”2527″]

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes