Educatie

ÎNGHEȚAREA anului școlar – anunțul ministrului Monica Anisie

Monica Anisie
Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut noi precizări legate de perioada în care școlile vor fi închise, minimum 30 de zile, așa cum scrie și în decretul privind instituirea Stării de urgență:

”După aceea vine vacanța de Paște, de aceea am avansat acest termen ”până după Paște” dacă situația se va înrăutăți, iar noi vom lua măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii pentru copii și tineri. Nu putem, în acest moment, să dăm o dată concretă”, a spus ministrul, marți după amiaza, la Realitatea Plus.

În niciun caz nu am luat în calcul înghețarea anului școlar! Îndiferent de situația în care ne aflăm sau ne vom afla, îndemn părinții și cadrele didactice să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake-news-urile care au invadat spațiul online la această oră. În acest moment trebuie să dăm dovadă de calm și responsabilitate. Măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor, studenților și cadrelor didactice. Repet, la momentul acesta nu se pune problema înghețării anului școlar. Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau universitar. Eu înțeleg îngrijorarea celor care ar trebui să susțină examenele naționale, însă vă asigur că Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare pe le vom comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial”, a mai spus ministrul Educației, Monica Anisie.

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »