Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

O înregistrare, aparent compromițătoare, a fost făcută publică de creatoarea de modă Dana Budeanu, o susținătoare a Gabrielei Firea, care, de altfel, s-ar afla în spatele acetui atac, după cum susține Nicușor Dan.

Înregistrare prezintă o discuție între Cristian Zărescu, consilierul primarului PSD al sectorului 4, Daniel Băluță, și Nicușor Dan pe tema demolării unui imobil din „Orășelul Copiilor”.

În discuția înregistrată este vorba despre demolarea unui restaurant din Parcul Orășelul Copiilor, deținut de Mihai Mitrache, caz în care Nicușor Dan l-a acuzat pe primarul Sectorului 4 că demolează ilegal construcția unde ”funcționa un restaurant și locuința unei familii cu copii”, înainte ca instanța să se pronunțe definitiv. Candidatul dreptei, prin Asociația Salvați Bucureștiul, a depus chiar o cerere de intervenție în acest caz.

În înegistrarea, despre care nicio parte nu a precizat dacă este completă sau nu, Nicușor Dan se aude spunând că Mitrache este „dispus la dialog” și că are „disponibilitatea de a-și retrage plângerile”. Cristian Zărescu, fost ziarist, consilierul primarului sectorului 4, Daniel Băluță, insistă de patru ori că Primăria discută cu Mitrache, care „vinde droguri” și care „e acuzat de prostituție” pentru că Nicușor Dan „a garantat” pentru el. „Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speța asta, cu clădirea, eu cred că el are dreptate”, răspunde Nicușor Dan. Mai mult, consilierul primarului PSD îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache, Nicușor Dan răspunzând că s-a întâlnit cu el, cu soția și avocatul acestuia, cu care a fost la Avocatul Poporului.

Nicușor Dan: „Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare”

Nicușor Dan a susținut, după publicarea înregistrării, că „mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea”.

El precizează că, fiind parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul” a încercat găsirea unei soluții amiabile.

”Am vorbit despre Afacerea Parcul Verdi (caz de corupție de 50 de milioane de euro al administrației Firea-PSD), despre Afacerea Tramvaiele (caz de corupție de 180 de milioane de euro al aceleiași administrații) și voi continua să vorbesc despre corupție, nepotism și batjocura de la Primăria Capitalei.

Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea.

Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale.

În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă.

Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă.

Asociația Salvați Bucureștiul acceptă cazuri în care există premise serioase în privința săvârșirii unor abuzuri din partea autorităților. Până acum, ASB are 175 de procese câștigate în instanță în chestiuni de mediu, urbanism, construcții și patrimoniu.

Îi informez pe primarul licitațiilor trucate și pe primarul interlopilor că, indiferent câte manipulări încearcă să instrumenteze, nu vor reuși să acopere abuzul și corupția pe care le patronează. O aștept la dezbatere pe candidata PSD la Primăria Capitalei, să discutăm inclusiv despre cazul din sectorul 4. Curaj, Gabriela Firea!”

Firea și Ciolacu au sărit imediat: trafic de influență

Din tabăra PSD, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de trafic de influență.

Prima a reacționat, Gabriela Firea. ”Domnule candidat, raspundeti concret! Cati bani ati luat de la interlopul Mitrache zis Caine, ca sa-l aparati, desi toate documentele si deciziile in instanta aratau ca a comis o ilegalitate?”, a scris contracandidata lui Nicușor Dan pe Facebook.

A urmaat șeful PSD, Marcel Ciolacu care și el l-a acuzat pe candidatul deptei de trafic de influență. Întrebat la B1 TV, dacă v-a depune plângere penală, lideru social-democrat a spus că instituțiile statului ar trebui să se sesizeze. El a precizat însă că va avea o discuție în partid pe această temă. „Vom găsi persoana indreptățită să facă plangerea penală”, a spus el.

Fenechiu: Nicușor Dan trebuie să dea o explicație

Din tabăra PNL, cea care-l susține pe Nicușor Dan, deputatul Daniel Fenechiu spune că acesta trebuie să dea niște explicați în partid:

”E o înregistrare care, dacă nu exista, era mai bine. (…) Nicușor Dan trebuie să ne dea o explicatie”, a spus el, luni, la B1 TV.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

budeanu fireainregistrare dana budeanuinregistrare nicusor danomul lui balutaurmasii lui dragnea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes