Instagram a depășit 2 miliarde de utilizatori

Platforma socială deţinută de Meta, Instagram, a depăşit un prag important de performanţă, însă, din cauza scandalurilor care o înconjoară în ultima vreme, evită să-l anunţe oficial.

Instagram a depăşit 2 miliarde de utilizatori activi lunar şi asta încă din toamnă, susţin angajaţi ai companiei sub protecţia anonimatului, citaţi de CNBC.

Al doilea miliard de utilizatori a fost dobândit în trei ani şi câteva luni, Instagram ajungând la 1 miliard în iunie 2018. Tot atunci a fost şi ultima oară când platforma socială a mai făcut un anunţ oficial legat de acest indicator.

Lansat în 2010, Instagram a avut nevoie de opt ani pentru a ajunge la un miliard de utilizatori. A fost cumpărat în 2012 de Facebook, pentru un miliard de dolari.

În ultima vreme, Instagram a fost înconjurat de multe controverse legate de efectele negative pe care le are asupra copiilor şi din pricina faptului că ştia de acestea şi a ales să nu facă nimic.

Astă, însă, se pare că nu afectat reţeaua socială, care a continuat să atragă utilizatori şi să-i păstreze pe cei vechi, în ciuda faptului că se confruntă şi cu o concurenţă acerbă, de când TikTok a devenit foarte popular.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

instagramuseri instautilizatori instagram
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes