Instagram oferă din nou un feed cronologic

Ca urmare a intensificării criticilor la adresa modului în care funcţionează algoritmul de rankare a posturilor, Instagram va oferi, ca alternativă, un feed în care acestea sunt ordonate invers cronologic.

Şeful Instagram, Adam Mosseri, a anunţat că inginerii firmei lucrează deja de mai multe luni la un newsfeed cronologic, care urmează să fie lansat cândva în primul trimestru al anului viitor.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei mărturii susţinute de Mosseri în faţa unei comisii senatoriale, pe tema pericolelor la care sunt expuşi cei mici în cadrul platformei sociale deţinute de Meta.

Sunt cinci ani de când Instagram a renunţat la feed-ul cronologic, vreme în care şi-a apărat algoritmul de toate acuzele care i-au fost aduse.

Ordinea cronologică nu este singura noutate la care Instagram lucrează. Tot Mosseri spune că Instagram va avea şi un feed special, cu postările favoriţilor, unde acestea vor fi separate de cele ale celorlalte persoanelor urmărite.

Ambele feed-uri, atât cel cronologic, cât şi cel pentru favoriţi, vor fi opţionale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

feed instagram instagram optiuni instagram
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes