Recomandate Sanatate

Institutul Cantacuzino și Centrul OncoGen vor produce vaccinul românesc anti-coronavirus

Institutul Cantacuzino și Centrul OncoGen vor produce vaccinul românesc anti-coronavirus
Institutul Cantacuzino și Centrul OncoGen vor produce vaccinul românesc anti-coronavirus

Centrul OncoGen din Timișoara a anunțat, miercuri, pe pagina de sa de socialziare, că a semnat un parteneriat cu Institutul Cantacuzino pentru dezvoltarea unui posibil vaccin împotriva noului coronavirus.

Ce-i drept, șansele ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat sunt mici, oficiali din minister susținând că vor mai trece cinci ani până când Istitutul Cantacuzino va putea să producă vaccinuri.

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, scriu timișorenii, pe Facebook.

Finanțare de la stat

”Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri”, a mai scris cei de la OncoGen.

Cercetătorii din Timișoara a transmis că, în parteneriat cu Institutul Cantacuzino, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus:

”Suma se ridica la 3,5 milioane RON și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic.

Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”, mai precizează Centrul OncoGen.

Crearea unui astfel de vaccin ar putea dura destul timp, mai ales că, la finalul anului 2019, Victor Costache, la acea vreme ministrul Sănătății, recunoștea că Institutul Cantacuzino nu poate realiza vaccinuri și va mai dura câțiva ani până când totul va fi bine pus la punct.

”Institutul Cantacuzino – deja discutăm între noi. Înteleg ca stă foarte bine organizat. Se poate organiza, dar va dura între 4 şi 5 ani până va produce vaccinuri”, declara atunci ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Alte știri de interes

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Cardul de sănătate redevine obligatoriu. Anunț CNAS. Care sunt excepțiile

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »