Institutul Revoluției Române – desființat de Guvernul Orban

Ludovic Orban sedinta de Gubern
Ludovic Orban sedinta de Gubern

Guvernul Orban a adoptat luni, 20 Decembrie 2019, o Ordonanţă de Urgenţă prin care se desființează Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Executivul a motivat că “activitatea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, de la înfiinţarea sa până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului României”.

De asemenea, în ordonanţă se precizează că “încă de la constituirea sa, prin Legea nr. 556 din 7 decembrie 2004, instituţia a reprezentat o platformă politică, iar în pofida enunţării veniturilor proprii ca sursă de finanţare, încă de la început activitatea instituţiei a fost finanţată de la bugetul de stat aproape în totalitate”.

Preşedintele institutului este fostul preşedinte Ion Iliescu, director general Gelu Voican Voiculescu, iar secretar general era Emilian Cutean.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Institutul Revoluţiei Române Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 irr ludovic orban
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes