Insula Belina – Ministrul Mediului, șocat: Totul, destinat unor privilegiați. Totul, ilegal! – VIDEO

Costel Alexe, ministrul Mediului, a vizitat luni Insula Belina, reintrată în domeniul public, scoasă din ”ghearele” Tel Drum.

Ministrul Alexe a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că toate construcțiile ridicate sunt ilegale, ”de la unitatea de cazare, până la anexe și pontoane”. El a remarcat că zona are un potențial turistic ridicat.

”După doi ani de tergiversări, preluarea insulei Belina și a Brațului Pavel de către stat este aproape finalizată. Astăzi am fost pentru prima dată pe insula Belina, unde am găsit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați din PSD. Pe lângă heliport era o unitate de cazare și tot felul de anexe”.

Totul, construit ilegal

”Tot, spune ministrul, de la unitatea de cazare, până la anexe și pontoane. Nu au avut autorizații de construcție, nu au respectat reglementările de mediu în vigoare. Suntem la 30 de ani de la revoluție și oamenii aceștia nu au învățat, de fapt, nimic! Scenariul acesta parcă l-am mai văzut împreună. Sper să fie pentru ultima dată! Toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic și bunurile inventariate. În urma unei analize, vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone. Oricare ar fi aceea, ea va trebui să aducă profit și plus-valoare statului român, nu unui grup de interese local format din firme și politicieni. Are un potențial turistic ridicat”, a declarat ministrul Alexe.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului, ”după o lungă perioadă în care au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea. Aşteptăm HG cu celeritate, să încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român. Trebuie să verificăm tot ce s-a construit ilegal în insula Belina, aici Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern”, a mai concluzionat premierul.

VIDEO

https://www.facebook.com/Mediu.Romania/videos/2610974885811047/

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

belina insula belina minsitrul mediului
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes