Întâlnire fierbinte la vârful PNL. Rezultatul alegerilor locale şi politica de alianţe, pe ordinea de zi

Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a analiza rezultatul alegerilor locale şi pentru a stabili politica de alianţe la nivelul consiliilor locale şi judeţene, inclusiv faptul că liberalii nu vor negocia cu PSD

Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a analiza rezultatul alegerilor locale şi pentru a stabili politica de alianţe la nivelul consiliilor locale şi judeţene, inclusiv faptul că liberalii nu vor negocia cu PSD. De altfel, potrivit lui Traian Băsescu, miercuri ar urma deja să aibă loc o întânire între liderul PNL Ludovic Orban şi cel al PMP Eugen Tomac. La Iaşi, liberalii au invitat deja la discuţii formaţiunile de dreapta.

În ceea ce priveştre rezultatul alegerilor locale, liderul partidului, premierul Ludovic Orban, declara marţi seară că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%.

Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind ale PSD. ”Ne pare rău că nu am putut să batem PSD”, a afirmat Orban, care a apreciat că lupta de la Vrancea, câştigată de PNL în faţa lui Marian Oprişan de la PSD, a fost ”pe viaţă şi pe moarte”. În plus, Orban afirmă că PNL a câştigat pentru prima dată votul politic din Teleorman, urmând a avea majoritate în Consiliul Judeţean.

În ceea ce priveşte alianţele, secretarul general al PNL Robert Sighiartău a anunţat că Biroul Politic Naţional urmează să adopte miercuri o decizie prin care să nu existe niciun fel de alianţe cu PSD.

La Iaşi, liderul filialei, Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a afirmat deja într-o conferinţă de presă, că liberalii nu iau în calcul să facă la Iaşi vreo alianţă cu PSD şi că transmite un mesaj formaţiunilor de dreapta pentru constituirea unor majorităţi atât în Consiliul Local, cât şi în CJ.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a anunţat marţi seară o întâlnire între Eugen Tomac şi Ludovic Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianţă, precizând că le-a transmis liderilor partdului că ”prima opţiune sunt liberalii”.

Traian Băsescu a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, cum vede rezultatul alegerilor de duminică şi a afirmat: ”Am reuşit să ţinem partidul în Bucureşti şi aveam un consilier, poate 2 la redistribuire, mai mult decât pâmă acum. O să avem 5- 6 consilieri”.

PMP, care are 50 de primari şi consilieri în 21 de consilii judeţene, intenţionează o discuţie cu PNL, în vederea unei alianţe.

”Pentru noi obiectivul major nu este negocierea, în mod categoric îi vom întreba pe liberali – din ce ştiu Eugen Tomac a stabilit deja o întâlnire pentru mâne – cum văd ei politica de alianţe. Dacă va fi o variantă acceptabilă, bine, dacă nu, PMP îşi va valorifica procentele pe care le-a obţinut, în orice condiţii. Este un partid mic care trebuie să-şi consolideze prezenţa în administraţie. I-am rugat să ţină cont de faptul că prima opţiune sunt liberalii şi să aştepte până când va fi o discuţie între Tomac şi Ludovic Orban. Care va fi rezultatul discuţiei vom vedea. Orban trebie să plece de la pemisa că pe vorbe nu-l mai crede nimeni”, a declarat Băsescu, referindu-se la situaţia din Bucureşti.

Acesta a precizat că întâlnirea dintre cei doi va avea loc miercuri. ”Dacă vom consfinţi într-un document politic, foarte bine, dacă nu, bună ziua şi ne vedem fiecare de drumul lui” , a mai declarat Băsescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aliante pnlanaliza rezultate alegeripnlpolitica alianterezultat alegeri pnl
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes