Întâlnire Putin – Erdogan, la Teheran. Discuţii despre exportul cerealelor din Ucraina

Întâlnire Putin - Erdogan, la Teheran. Discuţii despre exportul cerealelor din Ucraina
Întâlnire Putin - Erdogan, la Teheran. Discuţii despre exportul cerealelor din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan se întâlnesc, marţi, la Teheran, pentru a discuta despre exportul de cereale din Ucraina, a declarat un consilier de la Kremlin, relatează The Guardian.

Preşedintele rus Putin urmează să călătorească la Teheran pentru a se întâlni cu omologul său turc Erdogan şi cu cel iranian Ebrahim Raisi, în cadrul aşa-numitului format Astana de discuţii legate de Siria, a anunţat Kremlinul săptămâna trecută.

”Problema transportului de cereale din Ucraina va fi discutată cu Erdogan… Suntem dispuşi să continuăm lucrul pe această cale”, a declarat, luni, Iuri Uşakov, consilier pe probleme de politică externă al lui Putin.

Putin se va întâlni, de asemenea, cu liderul suprem ayatollahul Ali Khamenei în timpul vizitei sale, prima călătorie a liderului rus într-o ţară din afara fostei Uniuni Sovietice de la lansarea invaziei în curs de desfăşurare a Rusiei asupra Ucrainei, la 24 februarie.

Negocierile dintre Rusia, Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite sunt aproape de a ajunge la un acord, care urmează să fie semnat la sfârşitul acestei săptămâni pentru a relua transportul de cereale din Ucraina din Marea Neagră.

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a confirmat că ”a fost găsit un acord de principiu…” între Ucraina şi Rusia pentru a stabili un coridor maritim securizat care să permită transportul cerealelor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cereale ucrainadiscutii putin erdoganputin erdogantransport cereale ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes