International

Întâlnire Trump-Putin la Helsinki. Reacții în presa internațională

Donald Trump şi Vladimir Putin s-au întâlnit luni la Helsinki într-un summit în doi, unde au purtat discuții al căror rezultat a dominat marţi prima pagină a majorității publicaţiilor europene.


Cotidianul ABC din Spania a publicat pe prima pagină o fotografie cu cei doi lideri dând mâna, însoţită de titlul: „Trump şi Putin: Atât de prieteni”. Ziarul a scris că „cei mai puternici lideri” din lume au îngropat Războiul Rece şi chestiunea amestecului Rusiei în alegerile din SUA, cel puţin „deocamdată”.

Cotidienele spaniole El Pais şi El Mundo au scris de asemenea că Trump s-a dat pe lângă Putin, în timp ce a criticat UE şi propriile sale servicii de informaţii. El Mundo a titrat că, după ce „a umilit Europa”, Trump „s-a înclinat în faţa lui Putin”.

Ziarele belgiene de limbă franceză Le Soir şi L’Echo au remarcat alegerea lui Trump „de a se alinia” cu Putin în detrimentul autorităţilor din ţara sa pe subiectul amestecului Rusiei în alegerile din SUA din 2016, aşa cum a titrat primul.

Publicaţia flamandă De Tijd a scris că felul de a se comporta al lui Trump a stârnit indignare, în timp ce De Morgen a relatat că cei doi lideri „au lucrat la relaţia lor”, sub titlul: ”Spre un viitor mai bun”.

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine a scris că preşedintele american „s-a lăudat” cu summitul „foarte productiv” cu Putin, în timp ce Der Tagesspiegel a folosit ca titlu un citat din Trump: „Lumea vrea ca noi să ne înţelegem”. Publicaţia a mai observat aparenta „satisfacţie” a celor doi lideri faţă de summitul de la Helsinki şi a scris că acceptarea de către Trump a promisiunii lui Putin că Rusia nu s-a amestecat în alegerile din 2016 a atras „critici dure” în SUA.

Ziarele franceze şi britanice s-au concentrat mai mult pe altceva. Primele au continuat să relateze pe larg despre victoria echipei naţionale de fotbal la Campionatul Mondial, tratând pe scurt summitul de luni. Presa din Marea Britanie şi-a împărţit atenţia între evoluţiile din dosarul Brexit şi summitul Trump-Putin.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »