Interdicții de circulație, pe timpul nopții, în mai multe orașe din Catalonia, printre care și Barcelona

Interdicții de circulație, pe timpul nopții, în mai multe orașe din Catalonia, printre care și Barcelona
Interdicții de circulație, pe timpul nopții, în mai multe orașe din Catalonia, printre care și Barcelona

Justiţia spaniolă a aprobat, vineri, reimpuneri de interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii – începând din acest weekend, timp de cel puţin o săptămână – în mai multe oraşe mari din Catalonia, inclusiv la Barcelona, după ce numărul cazurilor de covid-19 a crescut puternic în regiune, relatează AFP.

Tribunalul Superior al Justiţiei din Catalonia a anunţat că a aprobat implementarea unei interdicţii de circulaţie ”între orele (locale) 1.00 (2.00, ora României) şi 6.00 (7.00, ora României), până la 23 iulie, în oraşele cu peste 5.000 de locuitori, în care incidenţa este mai mare de 400 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile”.

Oraşele şi satele încoinjurate parţial sau în totalitate de municipalităţi care îndeplinesc aceste criterii sunt, de asemenea, afectate de această interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precizează tribunalul în hotărâre.

Câteva zeci de municipalităţi sunt vizate, astfel, de această măsură, potrivit unei liste publicate în această hotărâre.

Măsura a fost luată după ce situaţia a scăpat de sub control în Catalonia, de mai multe zile, iar nivelul ratei incidenţei în ultimele 14 zile a crescut la 1.107 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit ultimelor date oficiale, publicate joi.

Autorităţile locale au decis deja să oprească toate activităţile nocturne începând de la ora locală 0.30 (1.30, ora României) şi să limiteze reuniunile la zece persoane, atât în spaţiile publice, cât şi în spaţiile private.

În regiunea vecină Valencia, la sud, justiţia a autorizat luni implementarea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii între orele locale 1.00 şi 6.00 în 32 de oraşe, inclusiv în oraşul Valencia, şi să limiteze reuniunile la zece persoane în întreaga regiune.

Navarra intenţionează să facă aceleaşi demersuri luni, la Tribunalul Superior al Justiţiei din această regiune situată în nordul Spaniei.

Catalonia este cea mai afectată regiune de această ”explozie” a numărului îmbolnăvirilor, însă nicio regiune nu este cruţată, iar rata incidenţei în Spania a depăşit joi pragul de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile – cu o medie de 501 -, un nivel de cinci ori mai mare decât în urmă cu două săptămâni (92), ceea ce oferă o idee despre viteza cu care se propagă noul coronavirus.

Potrivit ultimelor date de la Ministerul spaniol al Sănătăţii, difuzate joi, 60,6% dintre cei aproximativ 47 de milioane de spanioli au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin anticovid, iar 48,4% au fost vaccinaţi complet împotriva covid-19.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aprobat interdictii circulatie noapte justitia spaniola orase mari Catalonia
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes