Interzis românilor: Olanda introduce carantina pentru cetățenii din România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, începând de joi, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda „le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

De asemenea, MAE precizează că, potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țara din care sau spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere.

Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declarației completate și semnate, conform sursei citate.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga + 31 70 354 15 80; + 31 70 322 86 12 și + 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice + 31 651 596 107.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carantina olanda coronavirus olanda olanda tarile de jos
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes