Intrarea în Germania, doar cu test PCR negativ

Angela Merkel a anunțat că Germania va cere teste PCR cu rezultate negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii. Măsura va fi aplicată indiferent dacă vii dintr-o zonă care nu este considerată de risc.

Cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali au luat această decizie după o reuniune de peste 11 ore şi în urma căreia au fost înăsprite restricţiile ce vizează viaţa publică şi activitatea economică în contextul evoluţiei celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

S-a stabilit astfel „obligativitatea generală” de realizare a unui test la întoarcerea în ţară, o măsură care o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc – deşi implica majoritatea ţărilor lumii – şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

„Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară”, a declarat la încheierea reuniunii Angela Merkel, la conferinţa de presă care a avut loc azi noapte la ora 3:00.

Cancelarul german a explicat că guvernul său a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşti să facă un test „înainte de zborul” de întoarcere. Detaliile acestei măsuri urmează să fie stabilite.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

angela merkel intrare in germania test pcr germania zona de risc germania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes