Întrecere fără precedent între regiunile turistice: Peste zece mii de nominalizări în competiția “Destinația anului 2021 în România”

Întrecere fără precedent între regiunile turistice: Peste zece mii de nominalizări în competiția "Destinația anului 2021 în România"
Întrecere fără precedent între regiunile turistice: Peste zece mii de nominalizări în competiția "Destinația anului 2021 în România"

Inițiativa “Destinația Anului 2021 în România”, un proiect care și-a propus să promoveze turismul intern prin popularizarea destinațiilor frumoase de la noi, a stârnit o puternică competiție între regiunile turistice românești. Miza pentru acestea este de a-și asigura nominalizarea între cele 6 finaliste ale competiției. Prima TV va realiza, săptămânal, o emisiune în cadrul căreia vor fi prezentate aceste zone de poveste. Rând pe rând, toate cele 6 destinații candidate la titlu vor fi expuse în cadrul proiectului.

Zeci de mii de vizitatori și-au exprimat deja votul. Susținători entuziaști ai unor destinații superbe s-au întrecut în mesaje de mobilizare în social media. Printre nominalizări se regăsesc zone mai puțin cunoscute din România, dar și locații căutate de turiști, de la Cheile Dunării care mărginesc Banatul de Munte și până în Iași, Vrancea sau Delta Dunării. Competiția a avut un mare succes mai ales la nivel local, comunități întregi participând în procesul de nominalizare.

Banatul de Munte este promovat chiar de către Primăria Reșița: „Fabulosul ținut unde natura a fost atât de darnică cu pământenii poate să devină Destinația Anului 2021, în campania demarată de o televiziune și zece din cele mai importante bloguri de turism din România. Banatul Montan e locul care ar trebui descoperit și redescoperit de români datorită unui buchet extraordinar de destinații care sunt adevărate minuni ale naturii”, spune Ioan Popa, edilul Municipiului.

Țara Vrancei a ridicat ștacheta. Consiliul Județean Vrancea îi invită pe toți locuitorii județului să-și dea mână cu mână pentru a face din Țara Vrancei Destinația Anului 2021.  ”Haideți să vorbim oamenilor despre Țara Vrancei! Să le arătăm viile și munții noștri, rezervațiile naturale din Lunca Siretului sau Cheile Tișiței, să-i chemăm să bea vinurile care ne-au făcut cunoscuți, să guste cașul dospit în fân sau să poarte măștile de Păunești sau Nereju. Nominalizează Țara Vrancei ca fiind destinația ta preferată în 2021, apoi dă share să afle toată lumea de noi”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Delta Dunării are susținerea cunoscutului antreprenor Dragoș Anastasiu: “Hai să alegem cea mai frumoasă destinație din România! Vă invit și pe voi să votați satul “Sfântu Gheorghe – Delta Dunării” și “Cund – Transilvania” până pe 4 iunie, că să le poziționăm în topul celor mai frumoase destinații din 2021″, scrie pe pagina sa de Facebook.

Între primele 10 destinații care au în acest moment cele mai multe nominalizări se află în ordine alfabetică: Albă Iulia, Banatul de Munte, Municipiul Brăila, Ținutul Conacelor – Covasna, Delta Dunării, Țara Făgărașului, Municipiul Iași, Țara Maramureșului, Oradea și Țara Vrancei. Topul însă se poate schimba deoarece suntem în ultima zi de nominalizări. Destinațiile finaliste vor fi cunoscute după 5 Iunie. 

Până atunci mai este timp nominalizezi destinația ta preferată: intri pe www.destinatiaanului.ro , introduci nominalizarea ta împreună cu numele și adresa de email în căsuțele din formular.

De săptămâna viitoare intrăm în cea de-a doua etapă, cea a votului. Publicul va vota Destinația anului 2021 în România împreună cu un juriu format din bloggeri și profesioniști în turism. 

În cadrul celui mai ambițios proiect de promovare a turismului din România, Prima TV va prezența, săptămânal, destinațiile finaliste. Apoi, în platforma destinată votului, https://www.destinatiaanului.ro, vor fi cumulate toate voturile și se va decide care destinație se va bucura de faima titlului de Destinația anului 2021 în România.

Mai multe detalii despre campanie, pot fi accesate pe https://www.destinatiaanului.ro

Proiect răcorit de Ursus Cooler și susținut de Cotnari și EpicVisits.com .

ROMÂNIE DRAGĂ, HAI SĂ ALEGEM CEA MAI FRUMOASĂ DESTINAȚIE DIN ȚARĂ!

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

destinatia anului 2021 romania promovare destinatii turistice
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes