Magazin

INVAZIE: Am ajuns să trăim într-o cușcă, iar maimuțele sunt libere pe străzi

Orașu Lopburi din Thailanda este cucerit, practic, de maimuțe, după ce turismul a căzut total, din cuza pandemiei. Primatele au luat-o razna în ultimele luni, pentru că suferă din cauza foamei. Închiderea circuitului turistic a făcut ca maimuțele să nu mai primească mâncare din partea vizitatorilor. Așa că au început să aibă un comportament foarte agresiv.

Un grup masiv de macaci s-a instalat într-un cinematograf părăsit și maimuțele au început să se lupte între ele pentru supremație. În luna martie, două găști de maimuțe rivale s-au războit între ele, iar traficul în zonă a fost oprit din cauza pericolului la care erau expuși oamenii. ”Noi am ajuns să trăim într-o cușcă, iar maimuțele sunt libere pe străzi”, s-a plâns Kuljira, o locuitoare din Lopburi, care a fost forțată să-și învelească toată curtea cu o plasă pentru a se proteja.

Maimuțele s-au înmulțit necontrolat

Atunci când nu se războiesc între ele, primatele îi atacă pe locuitori, care sunt disperați din cauza agresiunilor fizice, conform zerohedge.com. Localnicii și autoritățile au încercat să hrănească maimuțele, dar decizia s-a întors împotriva lor. Și asta pentru că o dietă bazată pe cereale, dulciuri și băuturi zaharate cresc libidoul. În ultimii ani, comunitatea macacilor din Lopburi a ajuns de la 6.000 la 27.000. „Cu cât mănâncă mai mult, cu atât au mai multă energie, deci se înmulțesc”, a spus Pramot Ketampai, administrator al templului Prang Sam Yod, un alt loc unde macacii fac legea.

O altă problemă este legată de mirosuri. Excrementele sunt peste tot pe străzi, iar disconfortul olfactiv îi scoate din minți pe localnici. Un comerciant din oraș a pus lângă magazinul său tigri și crocodili din pluș, sperând astfel că le va speria pe maimuțe. În această săptămână, autoritățile locale au început o campanie de sterilizare, prima din ultimii trei ani.

Alte știri de interes

O mamă și fiul ei, găsiți de un câine polițist chiar în prima zi de lucru

Mihnea Tudor

Primul gadget COVID – Masca C-Face Smart care traduce din 8 limbi

Gloria Pascu

Vremea în țară – prognoza meteo pe primele 2 săptămâni din august

Gloria Pascu

Numere câștigătoare LOTO duminică, 2 august, 2020. Extragerea Loto6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc

Mihnea Tudor

Un hoț misterios a furat aproape 100 de pantofi. A fost prins, fotografiat dar… n-a pățit nimic. Foto cu hoțul, în articol

Gloria Pascu

Alan Parker a murit. A regizat Midnight Express și Evita

Mihnea Tudor

Cât de eficient va fi vaccinul anti-coronavirus? Va trebui să ne vaccinăm de mai multe ori

Gloria Pascu

Rețeta minune anti-coronavirus a părintelui Calistrat Chifan

Gloria Pascu

Câinele salvat din orașul Siret, în weekend, a murit: ”Imaginea lui ar trebui să ajungă în Parlament și pe biroul domnului ministru care speră în Poliția Animalelor”

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »