Ioan Ceauşescu a murit. Era fratele lui Nicolae Ceauşescu

Ioan Ceauşescu, fratele mai mic al dictatorului Nicolae Ceauşescu, a murit, duminică, 10 mai, la vârsta de 88 de ani.

Anunțula fost făcut de fostul senator Marius Marinescu. Ioan Ceaușescu s-a născut la 19 martie 1932 în Scornicești. Nu a avut funcții politice, fiind considerat un tehnocrat al epocii Ceaușescu. A absolvit Agronomia, a ajuns profesor de horticultură, fiind supranumit ”părintele horticulturii moderne” în România. În 1961 a adus prima seră modernă din Olanda, extinzând modelul la nivel național. A fost implicat în programul de planificare și construcție a sistemului de irigații, care ajunsese în 1989 la 4 milioane de hectare, spune senatorul Marius Marinescu.

Fiecare termocentrală sau alte obiective industriale care operau cu schimbătoare de căldură erau conectate cu sistemele de sere introduse pentru dezvoltarea horticulturii românești, își amintește senatorul Marinescu. Ioan Ceaușescu nu s-a implicat în politică, nu a avut funcții în Marea Adunare, CPEx sau FDUS. A rămas la catedră până la sfârșitul carierei și a scris o carte ”Strategia organizării horticulturii românești, 1957-1990”, a adăugat Marius Marinescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ioan ceausescuioan ceausescu a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes