Ioan Niculae, primii pași către libertate după decizia de azi a judecătorilor

Omul de afaceri Ioan Niculae ar putea fi pus în libertate, după ce judecătorii au decis, în primă instanță, ca omul de afaceri să fie lăsat liber, anunță Realitatea Plus. El a fost încarcerat în urmă cu trei luni, după ce a fost condamnat într-un dosar penal.

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată la Tribunal.

O instanță din cadrul Judecătoriei Medgidia a acceptat cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae. Acesta a executat aproape trei luni de închisoare după ce a fost condamnat. Judecătorii s-au pronunțat miercuri, însă sentința nu este deifinitivă și va putea fi atacată de procurori la tribunal. Decizia judecătoriei Medgidia a fost pronunțată în contextul în care Comisia Specială a Penitenciarului Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a omului de afaceri.

De altfel, Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani. Aceasta s-a încheiat încă din luna februarie, când a fost condamnat. Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile. Acestea au fost deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ioan niculae ioan niculae eliberat
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes