Iohannis, amendat, Olguța Vasilescu, ”albită” la CNCD. ‘Jo napot kivanok, PSD!’ e mai rău decât comportamentul ‘nazist’

Decizii controversate la CNCD-ul dominat de PSD și UDMR, miercuri, unde s-au discutat cazurile Iohannis și Olguța Vasilescu. CNCD a decis, miercuri, să îl amendeze pe Klaus Iohannis pentru discriminare la adresa maghiarilor, în timp ce afirmațiile Liei Olguța Vasilescu privind comportamentul „nazist” al lui Iohannis au fost încadrate la „libertate de exprimare”.

Conform CNCD, ”afirmația domnului Klaus Werner Iohannis:

‘Jo napot kivanok, PSD! (Va doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care da autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm că să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se lupta în birourile secrete din Parlament, că să dea Ardealul Ungurilor. Jo napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau că problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau că această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Președintele României, o astfel de lege nu va există. Va mulțumesc!’ reprezintă fapta de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenența etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1”, a anunțat CNCD într-un comunicat de presă.

Olguța Vasilescu are libertate de exprimare

În aceeași ședință de miercuri s-astabilit că, Lia Olguța Vasilescu n-a greșit și, astfel, a scăpat basma curată:

”Afirmația doamnei Lia Olguța Vasilescu: ‘Domnul Klaus, cred deja se și vede șef de lagăr de concentrare și toți PSD-iștii băgați acolo la reeducare’, se încadrează în limita libertății de exprimare și este protejată de art. 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se mai arată în comunicatul CNCD.

Alte decizii ale CNCD

Afirmațiile domnului Ludovic Orban: „Toată ciuma roșie, toți cei care se băteau cu cărămida în piept că ei fac referendumul pentru familie, arătându-și ca niște farisei credința, dar nu în Dumnezeu, ci în idolul la care nu au voie să se închine, s-au dus și au sărbătorit la nuntă, sfidând pe toți românii care cred în Dumnezeu, care respectă tradiția bisericii și care țin în această perioadă postul Paștelui. Ăștia nici atei nu sunt, ci mai degrabă sunt păgâni și nu mai au voie să conducă România”, se încadrează în limitele libertății de exprimare și este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.

Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi.

Declarația domnului Aurelian Bădulescu: „Aaa…anormalitatea și homosexualitatea și bulangii îi transformăm acum în progresiști. (…) Ca femeie eu cred că ar trebui să vă opriți din discursul asta cu bulangii (…) Și cum să îi fac? Homosexuali, progresiști? Dar procuriști pot să le spun?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 lei față de Aurelian Bădulescu. Pentru constatare au votat 8 membri, iar pentru amendă 7.

Declarația domnului Traian Băsescu: „cine are pensii speciale fură bani…..dorm cu pușca în pat și de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, intră în sfera libertății de exprimare și este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.Hotărâre adoptată cu 6-2 voturi.

Folosirea apelativului de „ciumă roșie” de către domnul Rareș Bogdan nu reprezintă faptă de discriminare, se încadrează în limita libertății de exprimare și este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.

Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cncd iohannis amendat Jo napot kivanok PSD
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes