Parlament, președinție Recomandate

Iohannis confirmă: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Iohannis confirmă: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie
Iohannis confirmă: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii şi vor avea loc în 6 decembrie.

Iohannis a fost întrebat, luni, în conferinţa de presă, ce se va întâmpla cu alegerile parlamentare, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut în mai multe judeţe, iar liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că îşi doreşte consultări la Cotroceni pentru stabilirea datei.

Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii şi vor avea loc pe 6 decembrie, iar în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei Parlamentul a aprobat Legea 55 şi autorităţile împreună cu Guvernul gestionează acest proces„, a răspuns Iohannis.

Curtea Constituţională motivează în decizia de respingere a sesizării preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul, că „stabilirea datei alegerilor după expirarea mandatului Parlamentului se face prin lege organică, iar înainte de expirarea mandatului Parlamentului, prin lege ordinară”.

Hotărârea Guvernului care stabileşte data alegerilor pe 6 decembrie, deşi a fost emisă cu respectarea legii în vigoare la data respectivă, îşi încetează de drept efectele în urma intrării în vigoare a actului normativ criticat şi anume legea care spune că Parlamentul decide data alegerilor generale şi nu Executivul, mai arată judecătorii CCR în motivare.

Premierul Ludovic Orban a declarat că s-au stabilit alegerile parlamentare pentru data de 6 decembrie, în baza prevederilor constituţionale şi în baza legislaţiei în vigoare. Orban a criticat deciziile Curţii Constituţionale şi a arătat că trebuie schimbată componenţa acesteia, pentru a elimina „politrucii”.

Alte știri de interes

Virgil Musta: La apariţia oricărui simptom, izolaţi-vă la domiciliu. Sfaturi pentru cei cu simptome de Covid-19

Mihnea Tudor

Misterioasa structură de metal, ”monolitul” de la Piatra Neamț, a dispărut – VIDEO

Mihnea Tudor

Ce n-au reușit Ceaușescu și Iliescu a reușit soția lui Stelian Tănase. Tismăneanu, alungat de la Europa Liberă după 37 de ani

Mihnea Tudor

Ceremonia de Ziua Naţională s-a încheiat – Şeful statului a depus o coroană de flori în memoria eroilor, dar şi a victimelor pandemiei. VIDEO

Saghin Cristian

Klaus Iohannis: Sunt convins că vom putea da o altă față sistemului medical românesc

Mihnea Tudor

Un român, răpit de piraţi din Golful Guineei. Celulă de criză în MAE

Mihnea Tudor

Legea care prevede redeschiderea pieţelor a fost atacată la CCR de către Guvern

Gloria Pascu

Traian Berbeceanu este infectat cu coronavirus. În ce stare se află prefectul Capitalei

Mihnea Tudor

Președintele Iohannis, în vizită la Spitalul Universitar de Urgență din București

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »