Iohannis, despre creșterea numărului de infectări: Nu caut vinovați. Îi cunosc și vă arăt cu degetul. Pentru PSD nu contează că mii de români au murit

Iohannis, despre creșterea numărului de infectări: Nu caut vinovați. Îi cunosc și vă arăt cu degetul. Pentru PSD nu contează că mii de români au murit
Iohannis, despre creșterea numărului de infectări: Nu caut vinovați. Îi cunosc și vă arăt cu degetul. Pentru PSD nu contează că mii de români au murit

Klaus Iohannis a avertizat joi asupra noului record “extrem de îngrijorător” de îmbolnăviri de COVID-19 și a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând acest partid că a creat intenționat o criză sanitară, pentru ca la final să poată reproșa Guvernului PNL că nu a gestionat bine pandemia.

Iohannis a afirmat că Guvernul a gestionat bine pandemia de COVID-19, până când “situația nu a convenit PSD”, care a lăsat Cabinetul Orban fără pârghii legale, acționând în Parlament, acolo unde acest partid are încă putere.

Președintele a acuzat PSD că a făcut “harcea-parcea puțina legislație” care a existat pentru a gestiona pandemia, iar “cu un cinism inimaginamibil” au tras de timp ca să nu apară noua legislație.

Declarațiile președintelui, joi, 30 iulie 2020

”Astăzi avem, dragi români, un nou record negativ extrem, extrem de îngrijorător. Pe bune dreptate, ne punem întrebarea cum am putut să ajungem aici. Să vă explic.

Se știe că în starea de urgență, când în restul Europei am avut sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în România am avut epidemie și decese, dar cu număr limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autoritățile s-au mobilizat. În ansamblu, putem spune că până acum câteva săptămâni pandemia a fost gestionată bine de Guvern.

Dar situația nu a convenit PSD. PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, PSD-ul controlează încă majorități în Parlamentul României, împreună cu alții, de exemplu UDMR. Și atunci a acționat acolo unde are încă putere.

După ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos că eu caut vinovați. Nu, nu caut vinovați. Îi cunosc și vă arăt cu degetul. Pe voi vă arăt cu degetul.

Câteva date: în 25 iunie, CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale. În acea zi am avut 465 cazuri noi. În 2 iulie, CCR motivează decizia. Erau 450 de cazuri

Guvernul nu a putut în această perioadă să vină cu o nouă inițiativă, pentru că trebuie preluate observațiile CCR. Apoi, în 4 zile, guvernul se mișcă rapid și depune proiectul de lege pentru carantină în Parlament. Aveam circa 200 de cazuri.

Apoi PSD începe să tragă de timp și legea care putea fi trecută urgent prin Parlament, se dezbate 2 săptămâni, timp în care pacienți bolnavi pleacă acasă, nimeni nu e carantinat și amendat. Rezultatul îl citim azi în tabel.

Legea ajunge la mine în 18 iulie, o promulg imediat. 888 cazuri în 18 iulie

Un zidar nu poate construi o casă fără mortar. Un tâmplar nu poate lucra fără cuie. Guvernul nu poate lucra fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de 3 săptămâni

PSD a tras de timp și a creat această situație în Parlament.

De ce? Explicația e cutremurător de simplă: PSD-ul intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români au murit.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

crestere cazuri infectaricriza sanitaraklaus iohannis avertismentklaus iohannis vinovat psdnu caut vinovati
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes