Parlament, președinție

Iohannis, după întâlnirea cu Isărescu: Avem soluții pentru toate problemele economice

„Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite (…) Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”, a declarat șeful statului,. Klaus Iohannis, care a dat asigurări că au fost găsite soluții pentru toate problemele economice. Declarațiile vin după o întâlnire de lucru la Palatul Cotroceni. Întâlnirea a vizat evaluarea măsurilor economice necesare în contextul crizei provocate de epidemia cu coronavirus și au fost prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Declarații Klaus Iohannis, vineri, 8 mai

„Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat, evident, situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat în această discuție (…) pe două teme, prima fiind deficitul bugetar”,.

„Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial, vorbesc inițial – la începutul anului, planificat, iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună, pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei – noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură”, a subliniat șeful statului.

„Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie care este în momentul de față într-o situație specială, într-o situație de criză. Am găsit soluții pentru toate și este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună”, a adăugat președintele.

„Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorare economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie, și așa ne-am propus să le facem, atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a conchis Klaus Iohannis.

Guvernul a anunțat că intenționează să adopte mai multe programe de sprijinire a companiilor, dar și a angajaților care vor rămâne fără locuri de muncă la finalul stării de urgență. În prezent, statul plătește șomaj tehnic pentru aproape 750 de mii de persoane.

Alte știri de interes

Viza de lungă şedere pentru detaşare | Lege aprobată de Klaus Iohannis

Gloria Pascu

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Proiect de lege: Schimbări fundamentale pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Saghin Cristian

USR a depus un proiect de lege prin care votul Diasporei la parlamentare se desfăşoară timp de două zile

Mihnea Tudor

PSD a reintrodus, printr-un amendament, creşterea pensiilor cu 40% şi mărirea salariilor profesorilor în acest an şi nu din 2021, aşa cum a propus Guvernul

Mihnea Tudor

O lege CRUNTĂ votată de PSD, PMP și UDMR desființează sute de firme care fac comerț cu motorină. Biriș: Lege cu dedicație

Mihnea Tudor

Iohannis: Țara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Mihnea Tudor

Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Saghin Cristian

Dezastru pentru PSD, iar Alfred Simonis critică pe toată lumea: Parlamentari cumpărați la bucată

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »