Iohannis e convins că PNRR va fi aprobat, dar recunoaște că, probabil, unele proiecte vor fi scoase

Iohannis e convins că PNRR va fi aprobat, dar recunoaște că, probabil, unele proiecte vor fi scoase
Iohannis e convins că PNRR va fi aprobat, dar recunoaște că, probabil, unele proiecte vor fi scoase

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PNRR va fi aprobat, dar “probabil unele proiecte vor fi scoase”. “(…) nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, Planul a fost elaborat şi este totuşi un plan rezonabil şi va primi răspuns orice întrebare a Comisiei”, a explicat el.

Iohannis a subliniat că are “pretenţia” ca proiectele care rămân în PNRR să fie realizate.

“Nu pot să accept să avem un plan care generic este aprobat, banii sunt disponibili, şi să nu realizăm proiectele”, a subliniat el.

Iohannis a fost întrebat despre o eventuală respingere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. “Vom avea un plan aprobat. Mi s-a părut puţin… unilateral articolul (…) Sunt aşa-numite informaţii pe surse (…), sunt unii care vor să îşi dea importanţă şi dau informaţii senzaţionale mai departe. Da, PNRR-ul nostru ştim, am ştiut de la început că nu este perfect, am spus de acum câteva luni că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caută soluţii, se schimbă anumite părţi din Plan. Da, aşa este, nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, Planul a fost elaborat şi este totuşi un plan rezonabil şi va primi orice răspuns orice întrebare a Comisiei. Dacă sunt proiecte care nu sunt eligibile, ele se scot din Plan, asta este, nu e foarte complicat”, a declarat şeful statului.

 Iohannis a adăugat că “nu tot ce este pus acolo în PNRR la noi va fi realizat, dar ceea ce rămâne – şi asta este pretenţia mea şi am spus-o foarte franc şi miniştrilor – ceea ce rămâne în Plan şi este eligibil şi finanţabil trebuie pus în practică”. “Nu pot să accept să avem un plan care generic este aprobat, banii sunt disponibili, şi să nu realizăm proiectele”, a subliniat el. “Vom avea PNRR, va fi finanţat, probabil unele proiecte vor fi scoase, dar de abia atunci începe greul, fiindcă aceste proiecte trebuie implementate, trebuie realizate şi într-un timp foarte scurt”, a explicat Iohannis.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Klaus Iohannis pnrr aprobat presedintele romaniei unele proecte scoase
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes