Iohannis, explicație clară privind posibilitatea amânării alegerilor pentru martie 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, întrebat despre amânarea alegerilor până în martie, că experţii nu au putut să-i spună ”cu mâna pe inimă”, că în martie va fi mai bine. ”Nimeni, până acum, dintre experţi nu mi-a spus că în martie va mai bine decât în decembrie pentru alegeri”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, în conferinţă de presă, de ce nu este de acord cu amânarea alegerilor până în martie 2021 şi a afirmat: ”Am întrebat pe mai mulţi experţi, medici, specialişti. Niciunul nu a reuşit să îmi spună că în martie va fi mai bine ca în decembrie”.

Şeful statului a precizat că iarna ”lucrurile sunt mai complicate”, iar specialiştii nu i-au putut spune ”cu mâna pe inimă” că în martie situaţia va fi mai bună.

”Intrăm în sezon de gripă. Se suprapune pandemia cu gripa, dar sper că nu e o supriză pentru nimeni că purtarea măştii, spălarea pe mâini şi distanţarea ajută la prevenirea tuturor bolilor, nu doar SARS-CoV-2. Însă nimeni, până acum, dintre experţi nu mi-a spus că în martie va mai bine decât în decembrie pentru alegeri”, a mai declarat Iohannis.

Alegerile parlamentare sunt programate în 6 decembrie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amanare alegeri martiecu mana pe inimaiohannis amanare alegeriiohannis experti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes