Parlament, președinție Recomandate

Iohannis intervine în disputa PNL – USR: Voi avea o discuție

Klaus Iohannis nu consideră că disputa PNL-USR ca urmare a desemnării lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ periclitează o eventuală alianţă a celor două partide.

” Nu cred (că periclitează o posibilă alianţă PNL şi USR – n.r.), dar cred că această alegere a făcut să fie lumea atâta de supărată încât încearcă să caute vinovaţi, în loc să caute soluţii. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, fiindcă în definitiv aici a câştigat majoritatea toxică pesedistă şi cred că între timp a devenit foarte clar pentru toată lumea că nu se poate continua în acest fel”, a declarat preşedintele.

Acuze reciproce PNL – USR

PNL şi USR s-au acuzat reciproc ca au contribuit alături de PSD la desemnarea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, referindu-se la desemnarea lui Florin Iordache la şefia Consilului Legislativ, că aceasta arată o dată în plus că majoritatea PSD din acest parlament trebuie să plece acasă. El a susţinut că singurii parlamentari care au votat cu candidatul susţinut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL, sugerând că USR ar fi votat pentru Iordache. El a anunţat că după alegeri vor fi reformate toate instituţiile statului şi vor fi alungaţi ”toţi politrucii PSD plantaţi împotriva bunului simţ”.

Liderul USR, Dan Barna, afirmă, miecuri, că ideea că USR ar fi votat pentru ca Florin Iordache să ajungă preşedinte la Consiliul Legislativ este ”absurdă” şi acuză PNL că a avut parlamentari care au votat în favoarea acestuia. Barna consideră că ”numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român”.

Ulterior, liderul USR Dan Barna a scris pe Twitter: ”Cât de disperat eşti Ludovic? Nu iese guvernarea doar cu PMP şi UDMR? Atât de prost arată sondajele încât să ajungi la minciuni atât de ordinare despre USR?”.

Iohannis va discuta cu PNL

Klaus Iohannis a mai spus miercuri că va discuta cu reprezentanții Partidului Național Liberal despre alegerea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ. Iohannis a anunțat că îi va înreba pe cei din partid de ce nu au plecat din sala unde a fost votat Iordache, astfel încât să nu fie asigurat cvorum pentru a putea câștiga funcția.

”Ar fi fost o variantă bună ca PNL să iasă din sală. Nu știu de ce n-au făcut-o. N-am discutat cu PNL despre această speță. Fiți sigură că la proximă ocazie voi pune această întrebare”, a precizat Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

E-health » Introducerea tehnologiilor Smart în unități medicale

Furdu Constantin

Klaus Iohannis, de Ziua Unirii Principatelor: Unirea din 1859 este temelia pe care continuăm modernizarea României

Daniela Arnăutu

HOROSCOP rune cu Mihai Voropchievici 25 – 31 ianuarie 2021. Câștig din plin pentru o zodie aleasă

Mihnea Tudor

Avalanşă în Munţii Bucegi, două persoane fiind surprinse. Intervenția dificilă a Salvamontului

Mihnea Tudor

Cum mâncăm în 2021? Răspunsul nutriționistului Radu Ababi pentru cei care vor să mănânce ca să-și îmbunătățească sănătatea, fără diete excesive

Mihnea Tudor

Peste 740.000 de persoane s-au programat la vaccinare

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »