Eveniment Parlament, președinție

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Preşedintele Klaus Iohannis a decarat miercurui că nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică şi că e regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult.

”Nu ar fi existat se pare bani nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. Acum s-a restrâns bugetul considerabil. Totuşi, şi eu, şi premierul şi ceilalţi membri din Guvern şi-au dorit o creştere şi s-a realizat. Atâta s-a putut, atâta s-a realizat. Noi ne dorim aceste lucruri, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că bugetul ţării nu poate permite tot ce ne dorim. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult. Aceste încercări ale PSD de a corecta ceva ce nu se poate, adică finanţele ţării, e pur şi simplu jalnică, o abordare populistă, electoralistă care nu le face cinste”, a răspuns preşedintele, întrebat în legătură cu documentul făcut public de ministrul Finanţelor Florin Câţu, în care fostul ministrul social-democart Eugen Teodorovici vorbea despre riscurile pe care le implică majorarea pensiilor cu 40% şi cerea Guvernului PSD „să evite cheltuieli suplimentare” dar şi „reanalizarea calendarului” de implementare a Legii pensiilor.

Întrebat despre legea bugetului de stat pentru 2021 şi dacă va promulga o lege care să prevadă tăieri sau îngheţări de venituri, preşedintele a răspuns: „Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta este o prostie pesedistă aruncată în spaţiul public din motive electorale. Nu are nimeni de gând aşa ceva. Este evident că e de preferat ca bugetul pentru anul viitor să fie discutat şi aprobat de noul parlament şi nu ade acest parlament unde vede nişte abordări total neprincipiale şi neconforme cu realitatea. Nu se discută despre tăieri de salarii şi pensii. Este exclus aşa ceva. Noi ne pregătim pentru an de creştere, nu an de reducere”.

Alte știri de interes

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

Viza de lungă şedere pentru detaşare | Lege aprobată de Klaus Iohannis

Gloria Pascu

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Cum au acționat cei care au aruncat în aer bancomatele de la Otopeni. Poliția are un cerc de suspecți

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »