Parlament, președinție Recomandate

Iohannis reacție după sesizarea depusă de PSD la CNA împotriva sa

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri sesizarea depusă de PSD la CNA împotriva sa, după un atac dur lansat cu o zi în urmă la adresa guvernărilor social-democrate, afirmând că preşedintele României nu poate fi cenzurat politic şi, ”indiferent că le place pesediştilor sau nu”, va face în continuare evaluări.

”Ca preşedinte al României mă simt chemat să am opinii, să emit opinii în toate chestiunile care privesc România sau viaţa românilor sau felul în care funcţionează instituţiile publice. Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic şi, indiferent că le place pesediştilor sau nu, şi cred că nu, voi face în continuare evaluări şi referiri care au relevanţă pentru români. PSD s-a supărat foarte tare fiindcă aseară am fost foarte franc şi am spus lucrurilor pe nume – PSD a guvernat foarte prost”, a declarat Iohannis.

Social-democraţii i-au făcut miercuri plângere la Consiliul Naţional al Audivizualului (CNA) preşedintelui Klaus Iohannis pentru discursul pe care l-a susţinut marţi. PSD motivează că declaraţia şefului statului a fost difuzată într-o emisiune informativă şi nu una electorală, iar materialul acestuia nu a prezentat activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale directe pentru şi în favoarea PNL. PSD a solicitat o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervenţiile lui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat PNL. PSD spune că Iohannis are un mesaj denigrator la adresa unui alt competitor electoral, iar acest lucru „încalcă în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală”. Marcel Ciolacu precizează că preşedintele Iohannis a încălcat Constituţia, legea şi bunul-simţ şi e timpul să mai şi plătească, inclusiv la vot, pe 6 decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată

Daniela Arnăutu

Raluca Turcan: Toate dosarele de pensie vor fi reeevaluate. Peste un an și jumătate va fi gata recalcularea

Mihnea Tudor

Consiliul Concurenţei: Testele rapide antigen SARS-CoV-2 au prețurile comparabile cu cele practicate în UE

Mihnea Tudor

COLCHICINA aduce speranță în lupta COVID. Studiu canadian confirmat: primul medicament oral pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Grecia l-a și aprobat!

Ionel Lăcătuș

Litoral 2021: Eforie Nord, cea mai ieftină staţiune de pe litoral şi în acest an. Cât vom plăti pentru un sejur

Gloria Pascu

E-health » Introducerea tehnologiilor Smart în unități medicale

Furdu Constantin

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »