International

Iohannis și Orban, dați în judecată de Igor Dodon

Igor Dodon, încă președintele Moldovei, i-a dat în judecată pe preşedintele României Klaus Iohannis şi pe premierul Ludovic Orban. Igor Dodon susţine că cei doi oficiali români au contribuit la înfrângerea sa.

„Mai multe publicaţii notează că în urmă cu două săptămâni, mai exact pe 16 noiembrie, avocatul lui Igor Dodon a depus o cerere prin care solicita să se constate implicarea în campania electorală pentru prezidenţialele din 1 şi respectiv 15 noiembrie a unor cetăţeni străini.

Este vorba despre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi preşedinta formaţiunii Uniunea Creştină democrată din Germania Annegret Kramp-Karrenbauer”, precizează Antena 3.

Practic, Dodon spune că cele trei persoane, prin implicarea lor, au contribuit la înfrângerea sa în alegerile prezindenţiale de anul acesta, din Moldova.

După ce au analizat cererea propusă de Igor Dodon, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au trimis documentul spre examinare la Judecătoria Chişinău. Atunci judecătorul a decis declinarea competenţei şi a dispus transmiterea acesteia către Curtea de Apel Chişinău.

Trei zile mai târziu, pretinsa acţiune înaintată de Dodon a fost declarată inadmisibilă pe motiv că aceasta nu corespundea exigenţelor legale. Completul de judecători precizează că în cererea sa, Dodon nu a invocat pretenţii clare, mai relatează sursa citată.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte şi-a depus demisia

Mihnea Tudor

Pregătiri de război: Portavionul american USS Theodore Roosevelt, în Marea Chinei de Sud

Mihnea Tudor

COLCHICINA aduce speranță în lupta COVID. Studiu canadian confirmat: primul medicament oral pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Grecia l-a și aprobat!

Ionel Lăcătuș

O corporație americană a interzis angajaților să participe la protestele pro-Navalnîi

Ionel Lăcătuș

China autorizează garda de coastă să tragă asupra navelor străine, dacă este necesar

Ionel Lăcătuș

Arestări pe bandă rulantă la manifestațiile pro-Navalnîi: Peste 1000 de persoane au fost reținute de forțele de ordine

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »