Iohannis: Suntem lângă front. Nu are rost să dăm date celor care agresează Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „suntem lângă front” şi „nu are rost să dăm date via media celor care agresează Ucraina”, întrebat dacă poate oferii detalii despre sprijinul militar oferit Ucrainei de către ţara noastră şi despre faptul că 50 de militari ucraineni vor fi antrenaţi în România.

„Osă vă dau un exemplu de proiect de acest tip care mie îmi place foarte mult – este vorba de antrenat piloţi ucraineni pe aeronave F16, lucru care se va desfăşura într-o bază din România”, a completat şeful statului, joi la Bruxelles, înaintea participării la Consiliul European.

„Nu, România nu va fi mai transparentă şi pentru asta nici nu o să vă dau detalii pe cine va antrena. Dar o să vă dau un exemplu de proiect de acest tip care mie îmi place foarte mult – este vorba de antrenat piloţi ucraineni pe aeronave F16, lucru care se va desfăşura într-o bază din România. În rest, repet doar, nu mi se pare pur şi simplu util să facem publice detalii despre ajutorul militar sau despre unde facem antrenamente pentru militarii ucraineni. Suntem lângă front. Nu are rost să dăm date via media celor care agresează Ucraina. Aceasta este explicaţia, dar sigur că toate aceste măsuri sunt agreate de forurile competente şi ele sunt gestionate cu foarte mare responsabilitate la noi”, a explicat Klaus Iohannis, chestionat dacă poate oferi mai multe detalii despre cei 50 de militari ucraineni care vor fi antrenaţi în România şi dacă va fi ţara noastră mai transparentă în ceea ce priveşte sprijinul militar direct către Ucraina.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost informate, luni, de către preşedintele Klaus Iohannis că a aprobat tranzitarea prin România a echipamentelor donate Ucrainei de către Finlanda şi instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucraineni. Informarea a fost transmisă comisiilor de apărare ale celor două Camere şi va intra la vot pe ordinea de zi a următorului plen comun.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baza militara romaniadate ucrainafront ucrainaiohannis bruxelles
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes