Iohannis: Țara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, întrebat despre faptul că România este pe primul loc la decesele cauzate de Covid, că ţara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă a discutat cu ministrul Nelu Tătaru despre rata mare a deceselor cauzate de coronavirus în România şi a afirmat: ”Am discutat şi în ultimele zile şi pe tot parcursul pandemiei. Datele sunt îngrijorătoare şi din acest motiv repet ca oamenii să aibă grijă să poarte mască, să păstreze distanţa, să se spele pe mâini. E evident că doar aceste lucruri ne protejează. Dacă nu vreţi să ajungeţi la spital feriţi-vă de boală”.

Şeful statului a afirmat că statisticile pe două săptămâni arată o creştere a îmbolnăvirilor la noi.

”Dacă ne uităm de când a început pandemia, nu stăm cel mai rău”, a mai declarat Iohannis, preluat de news.ro.

Întrebat dacă autorităţile au vreo vină, Iohannis a răspuns:

”Cu vina autorităţilor am mai discutat-o şi ne putem reaminti că nu am stat rău la controlul epidemiei până când PSD a tărăgăat adoptarea legii carantinei. Atunci, un număr mare de persoane s-au infectat. S-a indus ideea că această boală nu e periculoasă. Acum plătim preţul pentru asta”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

controlul epidemieiiohannis control epidemieiohannis control pandemielegea carantinei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes