Special

Iohannis la cârma jocului. Totul depinde de el! Augustin Zegrean explică cum pot avea loc alegerile pe 6 decembrie

Fostul judecător CCR Augustin Zegrean susține că ”totul este la mâna președintelui“, după publicarea motivării Curții privind respingerea sesizării legată de Legea care hotărăște că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare: “Alegerile mai pot fi desfășurate pe data de 6 decembrie pentru că Legea nu este încă publicată.”

Augustin Zegrean, fostul președinte CCR, a declarat că data alegerilor parlamentare este la latitudinea președintelui, având în vedere că Legea declarată constituțională de CCR nu este încă în vigoare, ea nefiind încă promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Într-un interviu pentru B1TV, Zegrean a declarat că hotărârea de guvern prin care a fost deja stabilită această dată pentru ziua de 6 decembrie își va înceta efectele odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ. Șeful statului are la dispoziție zece zile să decidă dacă o promulgă sau o trimite Parlamentului la reexaminare. Dacă Legea este retrimisă în Parlament, nu ar mai fi timp pentru stabilirea unei noi date. Dacă președintele promulgă Legea, atunci Parlamentul este nevoit ca printr-o Lege să stabilească data scrutinului.

“Alegerile mai pot fi desfășurate pe data de 6 decembrie pentru că Legea nu este încă publicată. Legea urmează să fie publicată, deci președintele are la dispoziție 10 zile să publice legea. Acesta poate să aleagă și să o trimită la Parlament pentru o reexaminare. Dacă o retrimite la Parlament 6 decembrie este la ușă.

Deci nu prea mai este timp. Totul este la mâna președintelui. Dacă președintele nu o restituie la Parlament și o trimite la promulgare trebuie ca Parlamentul să facă lege pentru stabilirea zilei alegerilor. Și este deja un proiect de lege. Dacă se va ajunge acolo, dar nu știm ce va face președintele”, a declarat Augustin Zegrean.

Alte știri de interes

Parcul Cișmigiu, salvat de la mutilare! ”Reabilitarea” distructivă pregătită de administrația Firea a fost stopată

Mihnea Tudor

Decizie: Dragoş Poteleanu, fostul șef al casei de Asigurări Constanța, șase ani cu executare

Mihnea Tudor

Imagini cu Ciolacu în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare. Poliţia a dat amenzi

Mihnea Tudor

Axinte de la Vacanța Mare, condamnat la doi ani de închisoare

Mihnea Tudor

DNA: George Scripcaru, primarul în funcţie din Braşov, pus sub control judiciar

Saghin Cristian

Judecătoarea Camelia Bogdan cere sechestru pe averea lui Dan Voiculescu pentru încălcarea statului de drept. Cum motivează

Saghin Cristian

Nicolae Bănicioiu în fața urmăririi penale. Suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, de pe vremea când era ministru

Saghin Cristian

Decizie CEDO în privința judecătoarei Camelia Bogdan, care a fost exclusă din magistratură

Saghin Cristian

Fost ofițer de poliţie judiciară din DNA, actualmente comisar şef în IGPR, plasat sub control judiciar pentru luare de mită, favorizarea infractorului şi folosirea informaţii nedestinate publicităţii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »