Ion Cupă: ”România avea nevoie în Parlament de un partid ca PMP”. Unii liberali îi dau dreptate

Ion Cupă, vicepreședintele național Partidului Mișcarea Populară, remarcă o concluzia trasă de liberali după câteva luni de coabitare la putere cu „partenerii” din USR PLUS: ”România avea nevoie de un partid precum PMP, în Parlament”, după cum i s-au destăinuit unii membri ai PNL.

Declarația lui Cupă vine într-un moment în care apar tot mai multe discuții în contradictoriu în coaliția de guvernare, care pare mai mult o alianță forțată, așa cum arată pactul PNL-USR PLUS-UDMR. PMP nu a intrat în Parlament, după alegerile din 6 decembrie 20202, fiind, practic, înlocuit cu AUR.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ion Cupă susține că mai mulți prieteni liberali i-au reamintit faptul că avea mare dreptate atunci când, pe durata campaniei electorale, afirma că România are nevoie în Parlament de un partid precum PMP.

„(…) Actuala situație politică și socială, precum și echilibrul de forțe de la nivel parlamentar îmi dau întru totul dreptate în ceea ce spuneam cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020”, scrie Ion Cupă.

Liberalii l-au căutat pentru a-i da dreptate

Mai mult, deloc surprinzător, mai mulți prieteni liberali mi-au reamintit recent că aveam mare dreptate când spuneam că un vot pentru PMP ar fi trimis în Parlament politicieni utili României în procesul legislativ și ar fi însemnat asigurarea unui guvern coerent de centru-dreapta cu o majoritate solidă. Mai exact, un guvern care avea liniștea necesară să facă reformele economice ce pot aduce prosperitate comunităților locale și familiilor de români.

Așadar, prieteni din PNL mi-au readus aminte de adevărul spus înainte de alegeri și m-au determinat să fac un mic recurs la istorie, la interviurile date mass-media în acea perioadă. Am spus atunci și se confirmă pe deplin acum că un vot pentru PMP înseamnă stabilitatea unei guvernări eficiente de centru dreapta timp de patru ani de zile. Și tot la acea vreme spuneam că prin acest vot se va decide dacă vom avea stabilitatea atât de necesară dezvoltării sau vom avea un nou război româno-român”, scrie Ion Cupă, actual vicepreședinte al PMP.

Ce spunea în ziua alegerilor

Un vot pentru PMP înseamnă un vot rațional pentru un partid echilibrat, harnic, cu oameni fără probleme de integritate, un partid care a demonstrat că este un partener serios pentru cetățeni și pentru toți cei care vor și pot face bine României și românilor”, spunea în ziua alegerilor Ion Cupă.

După ce a amintit declarațiile de anul trecut, Ion Cupă concluzionează: ”Astăzi faptul că am avut dreptate și faptul că foștii adversari politici îmi reamintesc că am avut dreptate nu îmi dau niciun sentiment personal de satisfacție ci, dimpotrivă, îmi accentuează tristețea celui care a spus un adevăr izvorât din experiența politică acumulată, dar și tristețea că lucrurile nu se leagă în beneficiul acestui popor, iar țara noastră nu își găsește, din păcate, calea spre normalitate”, își încheie postarea vicepreședintele PMP.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coabitare la putere coalitia la putere ion cupa pmp vicepresedintele national pmp
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes