Ionel Dancă, demisie din Guvern: Am schimbat într-un an mentalități, atitudini, obiceiuri…

Ionel Dancă anunță că și-a încheiat mandatul de șef al Cancelariei prim-ministrului, precizând că în continuare va fi deputat PNL, membru al Comisiei de afaceri europene din Parlament.

”În politică, la fel ca în viață, ne dorim să lăsăm în urmă doar binele pe care l-am făcut. Închei astăzi mandatul de Șef al Cancelariei Prim-ministrului în Guvernul României, optând în continuare pentru mandatul de Deputat PNL în Comisia de afaceri europene din Parlamentul României.

Sunt mândru că am făcut parte din Guvernul României condus de Prim-ministrul Ludovic Orban din noiembrie 2019 până în decembrie 2020, alături de o echipă de miniștri liberali competenți și dedicați muncii lor, într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria României”, a scris Ionel Dancă, într-o postare pe Facebook.

Dancă a trecut în revistă câteva dintre măsurile adoptate de guvernul liberal mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

”Am schimbat într-un an mentalități, atitudini, obiceiuri, proceduri, reguli scrise și nescrise, programe și strategii, cu viteza de care avea și are nevoie România în continuare pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare pe care îl așteaptă românii.

Am salvat viața și sănătatea românilor și am intervenit rapid cu măsuri de sprijin pentru salvarea locurilor de muncă și a afacerilor afectate de pandemie și mă bucur că am contribuit la adoptarea și implementarea celui mai amplu Plan național de investiții și relansare economică.

Alături de colegii miniștri liberali, împreună cu Premierul Ludovic Orban, am elaborat unele dintre cele mai inovatoarea și mai ample scheme de sprijin pentru economie din Uniunea Europeană precum șomajul tehnic și kurzarbeit, credite pentru investiții și capital de lucru cu garanții de stat și dobândă subvenționată, instrumente noi de asigurarea lichidității pentru companii, amânarea ratelor bancare, suspendarea obligațiilor fiscale, granturi de repornire și pentru dezvoltarea afacerilor etc.

Mai mult, chiar în aceste condiții de criză, cu provocări economice, financiare și bugetare imense, ne-am impus modelul liberal de dezvoltare economică, bazat pe investiții publice și private în infrastructură și în economie care au atins un nivel record în 2020. Nu am oprit niciun șantier de lucru pentru autostrăzile pe care le așteaptă românii și nicio regiune nu a mai fost lăsată în urmă iar Moldova are în sfârșit prioritate”, a mai scris Dancă pe Facebook.

Totodată, liberalul susține că România este acum „mai aproape de ceea ce ar trebui să fie, o țară mai bine pregătită pentru depășirea crizei sanitare și reluarea creșterii economice”.

„Privim în viitor la acest model liberal de guvernare și de dezvoltare, care stă la baza Programului de guvernare #DezvoltamRomania al noului Guvern condus de Florin Cîțu, pe care avem datoria față de voturile românilor să-l continuăm în următorii ani cu #PNL la guvernare. La mulți ani, România! Să vă fie bine, dragi români!”, a mai precizat Ionel Dancă.

Ionel Dancă anunță că și-a încheiat mandatul de Șef al Cancelariei Prim-ministrului: Optez în continuare pentru mandatul de Deputat PNL în Comisia de afaceri europene din Parlamentul României.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

danca demisie ionel danca demisie
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes