Ionel Dancă: Noi măsuri ce se vor lua pe perioada stării de alertă

Ionel Dancă: Noi măsuri ce se vor lua pe perioada stării de alertă
Ionel Dancă: Noi măsuri ce se vor lua pe perioada stării de alertă

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prin ministrului Ludovic Orban, a anunţat luni, după şedinţa de urgenţă a Executivului, care sunt măsurile economice care vor fi luate începând de vineri 15 mai, când se va institui starea de alertă.

Principalele măsuri dorite de Guvern:

  • Va fi permisă comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, dacă nu se staţionează în acele spaţii, precum spaţiile drive-in. Pe perioada stării de alertă se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul în centrele comerciale, cu câteva excepţii: vânzarea de produse electrice şi electrocasnice dacă se asigură livrarea la domiciliu; activitatea operatorilor care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei, fiind întrerupt accesul cu restul centrului.
  • Valabilitatea contractelor colective de muncă se prelungeşte pe perioada stării de alertă precum şi pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia, o măsură extrem de importantă pentru a asigura organizarea eficientă a activităţilor de muncă pentru personalul angajat.
  • În instituţiile publice şi companiile naţionale deţinute de stat, se instituie obligaţia de a organiza programe individualizate de muncă, astfel încât să fie un decalaj de o oră, întins pe o perioadă de 3 ore, între venirea angajaţilor la locul de muncă, la fel şi la plecarea de la locul de muncă. Dancă a dat ca exmplu: unii angajaţi pot veni la locul de munca la ora 8, altii la ora 9, iar altii la ora 10, urmând ca la plecare să se păstreze acelaşi decalaj de o oră în funcţie de ora la care au venit.
  • Autorităţile pot dispune măsuri de prevenţie, iar instituţiile pot angaja personal fără concurs pe perioadă determinată de 6 luni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dancaionel dancamasuri economice 15 maistare de alertastiri pe scurt
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes