Ionuţ Stroe: Explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat vineri că explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară, iar criza imigranţilor nu a fost provocată de România. Trebuia şi trebuie să fim admişi imediat în Schengen pentru că avem o graniţă sigură şi de încredere pentru UE, mai spune liberalul, care arată că Guvernul austriac trebuie să admită că a greşit şi că România nu reprezintă o problemă.

”Explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară. Criza imigranţilor nu a fost provocată de România, sunt date oficiale. Trebuia şi trebuie să fim admişi imediat în Schengen pentru că avem o graniţă sigură şi de încredere pentru UE”, scrie Stroe pe Facebook.

Potrivit lui Ionuţ Stroe, ”Frontex arată, în raportul anual pentru 2022, că România NU este rută de intrare a imigranţilor în Europa”.

”Aceştia au sosit prin „filiera balcanică”, în numere foarte mari, mai ales prin Serbia. 330.000 de persoane venite prin Balcanii de Vest. Nu prin România! Acestea sunt datele oficiale. Nu poţi să lucrezi cu cifre inventate şi care contrazic realitatea”, spune el.

Ionuţ Stroe mai afirmă că ”Guvernul austriac trebuie să admită că a greşit şi că România nu reprezintă o problemă”.

”Pur şi simplu, e o minciună să continui să spui că România este o cale de intrare pentru imigraţia ilegală. Celelalte state din UE şi Comisia Europeană trebuie să solicite urgent Austriei să îşi revizuiască poziţia, care este şi una împotriva regulilor şi normelor europene”, precizează deputatul PNL. 

Stroe menţionează că ”imigraţia iliegală a fost la un nivel ridicat în 2022 în UE, dar România a fost veriga puternică, nu graniţa slabă”.

”România trebuie premiată pentru că a reuşit să apere graniţele, nu să fie sancţionată şi ţinută pe tuşă. Nu putem să mai acceptăm un astfel de tratament discriminatoriu pentru români, fără nici un temei”, mai afirmă Ionuţ Stroe. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ionut stroe schengenschengenvot austria
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes