ÎPS Pimen a ajuns la terapie intensivă, intubat

ÎPS Pimen a ajuns la terapie intensivă
ÎPS Pimen a ajuns la terapie intensivă

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie, alături de un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat, care, ulterior, a decedat.

ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, sâmbătă, la Iaşi, că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare stabilă, dar medicii rămân rezervaţi, date fiind vârsta şi alte boli ale ierahului.

Cei 25 de preoţi din diferite parohii, identificaţi în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autorităţile sanitare sucevene ca fiind contacţi ai Arhiepiscopului Pimen, confirmat cu noul coronavirus, au avut rezultate negative la testarea pentru SARS-CoV-2.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor se află internat de luni, 20 aprilie, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, iar inițial Patriarhia Română anunța că starea sa s-a îmbunătățit.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ips Pimen pimen terapie intensiva
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes