Eveniment

ÎPS Teodosie a comis-o iar: a oficiat o slujbă la care nimeni nu a respectat nicio măsură de protecție

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat miercuri seara o slujbă la care au participat câteva sute de oameni în condiții de zero distanțare socială sau măști de protecție. Slujba a avut loc la o mănăstire din satul Gheorghițeni, comuna Dorna Arini din județul Suceava, după aratgă România Tv.

Într-un clipul postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului se poate vedea cum oamenii care au participat la slujbă nu au respectat nicio măsură de protecție.

Credincioşii fără mască s-au înghesuit să ajungă la altar, sărută icoanele din interiorul mănăstirii din Suceava, unde Părintele Teodosie a ţinut slujba.

Conform sursei citate, în luna mai, arhiepiscopul Teodosie şi alţi doi preoţi erau acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au împărtășit mai multe persoane cu aceeași linguriță. În urma cercetărilor efectuate, Parchetul Curţii de Apel a dispus, pe data de 14 mai, clasarea unei plângeri penale împotriva lui Teodosie şi a altor preoţi, acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, în contextul săvârşirii tainei împărtăşaniei cu o singură linguriţă şi din acelaşi potir, pentru mai mulţi credincioşi

La mijlocul lunii iunie, BOR a transmis că oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor trebuie să se desfășoare cu respectarea unor reguli de distanţare socială. Mai exact, păstrarea unei distanţe de 2 m în orice direcţie între credincioşi, sau obligativitatea folosirii măştilor de protecţie pentru preoţi şi credincioşi la spovedanie, ca şi pentru toţi participanţii la slujbe.

Alte știri de interes

Ana Birchall: Politica penală a statului a fost făcuta de penali. Cere schimbare legii de funcționare a CCR: ”Este timpul să ne intoarcem la normalitate”

Mihnea Tudor

Zeci de adolescenți, ridicați din Costinești și duși acasă cu duba ISU

Gloria Pascu

Deputații Solomon și Stativă contestă amenzile din șaormerie

Mihnea Tudor

Masca de protecție, obligatorie în aer liber, în mai multe zone din București

Mihnea Tudor

Cinci șefi de la Romsilva Bacău, în arest la domiciliu

Mihnea Tudor

Apelul medicilor la persoanele vindecate să doneze plasmă. Bolnavii de Covid-19 caută disperați donatori

Saghin Cristian

Tupeu de covidiot: Bărbat confirmat cu COVID-19, găsit la Cota 1000 Sinaia

Mihnea Tudor

Nicușor Dan, probleme cu poliția în trafic. A comis-o!

Saghin Cristian

Cea mai mare captură de țigări de contrabandă, în vama Bechet

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »