VIDEO Iranul a lansat un atac MASIV cu drone împotriva Israelului. Adăposturile antiaeriene au fost deschise în Haifa. Premierul Netanyahu: ”Oricine ne face rău, noi îi vom face rău”

Iranul a lansat un atac MASIV cu drone împotriva Israelului
Iranul a lansat un atac MASIV cu drone împotriva Israelului

 Iranul a lansat sâmbătă “de pe teritoriul său” un atac cu drone împotriva Israelului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat.

“Iranul a lansat drone de pe teritoriul său spre Israel”, a declarat Daniel Hagari la puţin timp după ora 23:00 (20:00 GMT).

“Supraveghem ameninţarea în spaţiul aerian. Aceasta este o ameninţare care va dura câteva ore pentru a ajunge pe teritoriul statului Israel”, a adăugat contraamiralul Hagari.

“Colaborăm îndeaproape cu Statele Unite şi cu partenerii noştri din regiune pentru a acţiona împotriva lansărilor (de drone) şi pentru a le intercepta”, a indicat el.

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

UPDATE – Iordania a declarat stare de urgenţă după ce Iranul a lansat zeci de drone şi rachete asupra Israelului. 

Anterior, Iordania anunţase că îşi închide spaţiul aerian pe fondul ameninţării unui atac iranian.

Două surse de securitate regionale au declarat că apărarea aeriană a ţării este, de asemenea, pregătită să intercepteze orice dronă sau aeronavă iraniană care intră în spaţiul său aerian, scrie SkyNews. 

UPDATE – În oraşul Haifa, din nordul Israelului, au fost deschise adăposturile publice, relatează CNN.

Administraţia municipală a făcut sâmbătă o evaluare specială a situaţiei pe baza situaţiei de securitate.

“De asemenea, în caz de alarmă, vor fi deschise staţiile de tren uşor Carmelit aprobate ca adăposturi de către Comandamentul Frontului Interior”, potrivit unui mesaj al municipalităţii din Haifa trimis locuitorilor.

UPDATE – Iranul a lansat şi rachete de croazieră asupra Israelului, pe lângă zeci de drone, potrivit presei israeliene citate de CNN.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac asupra israeluluiatac cu drone iranatac masiv droneiran atac israel
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes