Iranul prezintă imagini RARE despre atacul IRGC asupra forțelor SUA din Irak: Video

Presa iraniană a publicat pe rețelele sociale un nou videoclip cu atacul iranian cu rachete asupra bazei Ain Al-Assad din vestul Irakului, unde sunt staționate forțele SUA.

Acest atac, care a avut loc pe 8 ianuarie 2020, a fost efectuat de Corpul Garda Revoluționară Islamică (IRGC) asupra forțelor SUA la baza Ain Al-Assad, care este una dintre cele mai mari facilități militare din țară.

Videoclipul arată o sală de operații iraniană și momentul apăsării butonului de lansare a rachetelor care au căzut pe baza regiunii Al-Anbar din vestul Irakului, provocând explozii uriașe la fața locului, unde flăcările s-au ridicat la zeci de metri.

Corpul Garda Revoluționară Islamică din Irak a efectuat acest puternic atac asupra forțelor SUA ca răspuns la asasinarea generalului maior Qassem Soleimani din Forța Quds a IRGC și a Abu Mahdi Al-Mohandis din Unitățile de Mobilizare Populară din Irak.

Mai târziu, anul acesta, armata SUA a desfășurat rachete Patriot în țară, pe fondul creșterii atacurilor asupra Zonei Verzi din Bagdad, care a acuzat forțelele irakiene că s-au aliat cu Iranul.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac cu rachete irak video atac rachete iran zona verde bagdad
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes