Italia interzice temporar ChatGPT. Investighează colectarea datelor utilizatorilor

Agenţia, cunoscută şi sub numele de Garante, a acuzat ChatGPT, susţinut de Microsoft, că nu a verificat vârsta utilizatorilor săi, care ar trebui să aibă vârsta de cel puţin 13 ani.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor a interzis vineri, temporar, chatbot-ul ChatGPT al OpenAI şi a lansat o anchetă cu privire la o presupusă încălcare a regulilor de colectare a datelor utilizatorilor de către aplicaţia de inteligenţă artificială, transmite Reuters.

ChatGPT are ”o absenţă a oricărui temei juridic care să justifice colectarea şi stocarea masivă a datelor cu caracter personal” pentru ”antrenarea” chatbot-ului, a spus Garante.

OpenAI are 20 de zile pentru a răspunde cu remedii sau ar putea risca o amendă de până la 4% din cifra de afaceri anuală la nivel mondial.

OpenAI nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. ChatGPT încă răspundea la întrebările postate de utilizatorii italieni pe platformă, vineri seară.

Italia, care a restricţionat provizoriu utilizarea de către ChatGPT a datelor personale ale utilizatorilor autohtoni, a devenit prima ţară occidentală care a luat măsuri împotriva unui chatbot alimentat de inteligenţă artificială.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

chatgpt interzisinteligenta artificialaitalia chatgpt
redactia

Alte stiri de interes